TİMES YAZARINDAN BAŞBAKANA DEMOKRASİ SORUSU

TİMES YAZARINDAN BAŞBAKANA DEMOKRASİ SORUSU

Times Gazetesinin Erdoğan yorumu sert ve net. "Tayyip Erdoğan Rusya ve İran'a bakarak "bravo" mu diyor?" Yazıda seçim şaibeleri içinde ayrıca ağır eleştiriler var.

Times gazetesinden David Aaronovitch'in bugünkü yazısının başlığı: "Demokrasiye benzeyen ancak kötü kokan ne?".

David Aaronovitch sorusunu şöyle yanıtlamış: "Halkına oy hakkı veren ancak muhaliflere acımasızca davranan ve sorunlarından yabancıları sorumlu tutan bir ülke."

Times yazarının bu noktada örnek verdiği ülkeler, Rusya ve İran. Hatta Aaronovitch'e göre Rusya dünyada 'sahte demokrasiye' en iyi örnek.

Sözü bu noktadan Türkiye'ye getiren Aaronovitch, "Acaba Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bilinçli bir şekilde Rusya ve İran'a bakarak, 'Bravo!' mu diyor?" sorunu yöneltmiş.

Times yazarı, iktidarının ilk yıllarında liberal demokrasi yolunda adımlar atan Erdoğan'ın, en az son iki yıldır bu süreci tersine çevirdiği kanısında. Erdoğan'ın seçim zaferi öncesi Twitter ve YouTube'u 'yasakladığını' hatırlatan Aaronovitch, yazısını şöyle noktalamış:

"Sahte demokratlar, tıpkı Marx'ın yazdığı gibi kendi mezarlarını kazarlar. Kelimenin tam anlamıyla öyledir. Muhazakârlığın ve otoriteye müracaatın kombinasyonunun, modern herhangi bir toplumun başarılı olmasını istediği eğitimli gençler için cezbedici çok az yanı vardır. Gelecekte daha fazla ülkede daha fazla yoğunlaşacak olsa da, gençlerin dış dünya ile bağlantısını kesme çabaları bence başarısız olacaktır. Kahrolsun sahte demokratlar!"

Kaynak:Haber Kaynağı