TIME ERDOĞAN VE GÜL'Ü YARIŞA SOKTU

TIME ERDOĞAN VE GÜL'Ü YARIŞA SOKTU

Time, yılın en etkili 100 kişisi arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yarışa soktu.

GÜL MÜ ERDOĞAN MI ÖNDE ÇIKACAK ?

DÜNYANIN en saygın dergilerinden Time, yılın en etkili 100 kişisi arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı aday gösterdi. Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl bir tutum alacakları Türkiye ve tüm dünyada merakla beklenen Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın düzenlenen bu yarışta ne sonuç alacakları ilgiyle bekleniyor. Erdoğan önceki yıllara göre ciddi bir sempati kaybına uğramışken, Abdullah Gül'ün bu yarışta avantajlı olduğunu düşünenler çoğunlukta. Ancak Abdullah Gül'ün Erdoğan tarafından meclis çoğunluğuna dayanarak çıkardığı yasaları onaylaması "aralarında anlaşma var" dedikodularının yayılmasına neden oldu.

SONUÇLAR NİSAN SONUNDA

Derginin her yıl düzenlediği dünyanın en etkili 100 kişisi anketinde Türkiye'den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yer aldı. Dünya kategorisinde aday gösterilen Abdullah Gül için 'Başbakan Erdoğan'a alternatif olarak görülen Abdullah Gül, partiye sadakat ile Erdoğan'ın otoriter çizgisini dengeleme konusunda ince bir çizgide yürüdü' ifadeleri kullanıldı. Sonuçlar Nisan ayı sonunda açıklanacak. 

YOLSUZLUK SKANDALI ETKİLİ OLACAK MI

Başbakan Erdoğan için de, 'Türkiye'nin otoriter Başbakanı yerel seçimlerde büyük başarı kazanarak hükümet karşıtı protestoların ve yolsuzluk skandallının üstesinden geldi' denildi. Ancak Erdoğan'ın kuşkulu bir biçimde sonuçları tartışılan bir seçimi kazanmasının dünya üzerinde yapılacak bir oylamaya olumlu etkisi olmayacağı yorumları yapılıyor. Bir çok ülke medyasında 30 Mart'ta yapılan seçimlerin sonuçlarının tartışmalı olduğu haberleri çıktı.Ekonomi derecelendirme kuruluşu Moody's ise Türkiye için "siyasi belirsizlik" gerekçesi ile, kredi görünümünü bir kademe aşağı çekti.

PUTİN, ESAD VE KUZEY KORE'NİN FAŞİST LİDERİ KİM JONG'DA AYNI LİSTEDE

Gül ve Erdoğan'ın yer aldığı kategoride Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin de bulunuyor. 22 Nisan akşamı saat 23.59'a kadar oy verilebilecek resmi anket sonuçları 24 Nisan günü açıklanacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı