TİB BAŞKANI'NIN KARDEŞİ EL-KAİDECİ

TİB BAŞKANI'NIN KARDEŞİ EL-KAİDECİ

.

 Çarpıcı iddia: TİB Başkanı’nın kardeşi El-Kaideci

Hükümetin, yolsuzluk iddialarını kapatmak için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) getirdiği, göreve gelir gelmez sansür uygulamaya ve siteleri keyfi bir biçimde kapattırmaya başlayan MİT ajanı Cemalettin Çelik’in kardeşinin dünyanın en kanlı terör örgütü El Kaide’nin operasyon hücresinde görev yaptığı iddia edildi.

Çarpıcı iddiayı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu gündeme getirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na bir soru önergesi veren Tanrıkulu, önergenin gerekçesine şunları yazdı:

“23 Aralık 2013 tarihinde TİB Başkanlığı’na atanan Cemalettin Çelik’in kardeşinin El Kaide’nin operasyon hücresinde görevli olduğu iddia edilmektedir. İzmir’de avukatlık yapan kardeşi ve aynı hücrede görevli 4 arkadaşı hakkında Ankara’da bir tür saldırı hazırlığında bulunduklarına dair ihbar geldiği, şahsın İzmir Emniyet İstihbaratınca da uzun zamandır takip edildiği, 4 kişinin örgütün Suriye ayağında görevli bir diğer kişi ile birlikte eylem hazırlığında olduğu, ayrıca, TIB Başkanının kardeşinin hücrenin haber alma sorumlusu olarak çalıştığı iddiası öne sürülmektedir.”

Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

1. Söz konusu iddialar doğru mudur? İddialar doğru ise, konu hakkında acil yasal inceleme ve soruşturma başlatılacak mıdır?

2. TİB Başkanı Cemalettin Çelik’in kardeşi olduğu belirtilen kişinin El Kaide bağlantısı olduğu gerekçesiyle takip edildiği ve bağlantılarının tespit edildiği iddiası doğru mudur?

3. Söz konusu istihbari çalışmalar hakkında işlem yapılmış mıdır?

4. Yapılmışsa bu işlemler nelerdir?

5. Konu ile ilgili dinleme yapıldıysa, bu dinlemelerin, Başkanlığını Cemalettin Çelik’in yaptığı TİB Bünyesinde yapılmış olması, işlemlerin sonucunu nasıl etkileyecektir?