THY'nin kapısına grev kararı asıldı

THY'nin kapısına grev kararı asıldı

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) ile Türk Hava Yolları (THY) arasında resmi arabulucu sürecinin de uyuşmazlıkla sonuçlanması sonucu, sendika üyesi 14 bin işçiyi kapsayan grev kararı, saat 12.30'da Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin ta

THY ile Hava İş arasında havacılık iş kolunda grev hakkının yasaklanmasına karşı eylem yaptıkları için işten atılan havayolu çalışanlarının işe iadesi taleplerinin de red edilmesi ve sürecin olumsuzlukla sonuçlanması üzerine, Hava-İş tarafından grev kararı alınmıştı. Kararın asılmasından önce çok sayıda THY çalışanı Genel Müdürlüğü'n de bulunduğu THY genel yönetim binasının önünde halaylar çektiler ve sık sık , " 305 dönecek sözleşme bitecek" , " Vur vur inlesin THY dinlesin" " Ya 305 dönecek, ya şarteller inecek" şeklinde sloganlar attılar.
Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin burada yaptığı konuşmada, THY çalışanları olarak sabırlarının kalmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Sendika olarak hiçbir zaman, grevi araç olarak kullanma ihtiyacı hissetmedik. Ancak biz son 4 dönemdir THY yönetiminden anlayış görmedik. Yetkimize itiraz ettiler. THY kendisinde çalışan 18 bin üyesinin olduğu örgütlü bir sendikayı devre dışı bırakarak, yasa, yönetmelik, sözleşme kurallarını ihlal ederek, mevcut olan en az personelle artan iş yoğunluğunu ve iş kapasitesinin üst seviyesinde çalıştırdı. Buradan sorumluları yetkili ve ilgilileri göreve davet ediyoruz." 

SON UYARIMIZ

"Bu son uyarımızdır" diyen Atilay Ayçin, şöyle devam etti:

"Eğer bu uyarı dikkate alınamazsa şu ana kadar sorumlu sendikacı kimliğimizle hareket ettik. Olabilecek tüm olumsuzlukların sorumlusu THY yönetimi başta olmak üzere hükümettir. Buradan Hamdi Topçu'ya iki adım mesafeden bir kez daha söylüyorum. Benim bildiğim delikanlı adam verdiği sözün arkasında durur. Hani mahkeme kararını temyiz etmeyip işbaşı yaptıracaktınız? Gelin sözünüzün arkasında durun. Eğer 305 kişi işbaşı yaparsa bitmeyecek hiçbir şey yoktur. Hayat bittiği gibi toplu sözleşme de biter. Bir kez daha tüm kamuoyunun önünde söylediğiniz şekliyle mahkeme kararları ve bilirkişi raporlarına uygun davranmaya davet ediyorum. Bu sorumluluk tarihsel bir sorumluluğunuzdur. Ya bu bilinçle hareket eder gereğini yaparsınız ya da alınacak grev kararının altında kalır yok olur gidersiniz. "
Atilay Ayçin daha sonra yönetici arkadaşlarıyla birlikte THY genel yönetim binasının kapısına grev kararını astı. Ayçin, bir soru üzerine kararın alınmasından 60 gün içinde 6 gün önceden haber vermek üzere greve gidilebileceğini belirterek, " Bu sürenin 30 günü geçti. Yaklaşık bir aylık bir süre kaldı. THY Yönetimi şu saatten itibaren bizimle tekrar irtibata geçerek görüşebilir. Bunun umudundayız" dedi.