THY'NİN 6500 YOLCUSU PERİŞAN OLDU

THY'NİN 6500 YOLCUSU PERİŞAN OLDU

Atatürk Havalimanı'nda kalan yolcuların bir kısmı otellere yerleştirdi; bir kısmı da geceyi bankların üzerinde ve yerlerde uyuyarak geçirdi.

 

6500 YOLCU OTELLERE YERLEŞTİ KALANLAR YERDE YATTI

Türk Hava Yolları (THY) iptal olan seferlerden dolayı 6 bin 500 yolcuyu İstanbul'daki çeşitli otellere yerleştirirken, taşıt ulaşımında yaşanan zorluklar sebebiyle çok sayıda yolcunun ise otellere transferleri yapılamadı. Bu yolcular Atatürk Havalimanı'ndaki konferans salonlarından ağırlamaya çalışırken, bazı yolcular ise geceyi bankların üzerinde ve yerlerde uyuyarak geçirdi.
Ailesi ile birlikte ABD'den gelip Logos'a gidecek olan John Prince 10 saattir havalimanında beklediklerini belirterek, "Dün geldik. Uçağımız indiğinde kar yağışı nedeniyle park yerine gelmemiz zaten uzun sürdü; ancak sonunda terminale gelebildik. Bugün uçmayı umuyoruz. Umarım doğa şartları tekrar değişir" dedi. 

SAĞLIKLI BİLGİ ALAMIYORLAR

İran'ın Isfahan şehrinden gelip Los Angels'a gidecek olan Alfred G.Y., "Kar yağışı nedeniyle uçamıyoruz. Bugün saat 11.00'de uçmayı planlıyoruz. Sağlıklı bir bilgi alamadık" diye konuştu.
Beşiktaş maçına Liverpool'a gitmeye çalışan Mustafa Doğruyol ise, "Bir yere gidemiyoruz. İstanbul'da kaldık; ama sıkıntı. Bir şeyler bulabilir miyiz diye. 3-4 saattir bilet bakıyoruz.

HERKES BEKLEYİŞTE

Kendimize1-2 saat daha limit verdik" şeklinde konuştu.
Beşiktaş maçına yetişmeye çalışan bir başka yolcu Demir Dülger şöyle konuştu:
"Bu sabah Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Londra'ya uçmam gerekiyordu. Gece yarası uçuşun iptal olduğunu öğrendim. Sonra 3-4 saat uğraştım bilet bulamadım. Şansa sabah bir bilet buldum. Tekrar bilet aldırdım."
Bu arada THY'nin yolculara 25 bin kişilik kumanya ve 5 bin soğuk ve sıcak içecek ikramı yapıldı. Havalimanı apronu pasaport kontrol noktaları ve iç hat terminali sessizliğe büründü.

Kaynak:Haber Kaynağı