THY Y.Başkanı Alkol Yasağını Nasıl Savundu ?

THY Y.Başkanı Alkol Yasağını Nasıl Savundu ?

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu THY'nin Osmanlıcı kıyafetlerini ve içki yasağını yolculara çatarak savundu.

GENEL MÜDÜR İÇKİ YASAĞINI NASIL SAVUN DU?

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu THY'nin Osmanlıcı kıyafetlerini ve içki yasağını yolculara çatarak savundu.
 
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, modacı Dilek Hanif’in kabin görevlileri için tasarladığı örnek üniformalar ve bazı noktalara içki servisinin kaldırılması nedeniyle yapılan eleştirilere yolculara kızarak cevap verdi.
 
 
KİMSEYE PAPUÇ BIRAKMAYIZ
 
Kültürel bütünlük arz ederek kurumsal kimliği pekiştirecek bir kıyafet ortaya çıkaracaklarını savunan Topçu, “Bir bardak suda fırtına koparılması ayıptır. Her olumlu eleştiriden ders alıyoruz ama haksız eleştirilerde de kimseye pabuç bırakmayız” dedi.
 
CIP salonlarında her türlü servisin yapıldığını söyleyen Topçu şöyle konuştu: “Burada her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Şimdi ‘İlla da uçakta olsun içmem önemli değil’ diyenler var. Uçaklarda inadına içenler, içki isteyenler var. Kimse kusura bakmasın işletme politikamızın dışına çıkmayız.”
 
DİĞERLERİ SU BİLE VERMİYOR 
 
THY dışında hiçbir şirketten böyle bir talep olmadığını ileri süren Topçu, içki yasağını şu sözlerle savundu, “Niye THY’den bu talebi yapıyorsun? Başka havayolları su bile vermiyor. Burada her şeyi buluyorsun, üzerine “İçki istiyorum, içki niye yok...” Bunu da laiklikle bağlıyorsun. Bu samimiyeti biraz sarsıyor.”
 
THY İŞÇİLERİNİ DE HAİN İLAN ETMİŞTİ 
 
Hamdi Topçu, THY işçilerinin işten çıkarılmasının ardından da skandal açıklamalarda bulunmuş, THY'nin "milli gurur" kaynağı olduğunu iddia ederek işçileri şu sözlerle hainlikle suçlamıştı:
 
“Fakat bu son eylemde THY’nin uluslararası imajına ve hareketine zarar verecek bir eyleme kalkışıldı. İhanet eylemi olarak ben bunu adlandırıyorum. Biz bütün arkadaşları uyardık; bak sendikalar kanunu, şu maddelerine göre yaparsanız bu kanuni bir eylem değildir. Eylem böyle olmaz.”