THY UÇAĞINDA PANİK

THY UÇAĞINDA PANİK

TK2162 sefer sayılı Airbus-A321 tipi yolcu uçağında sahipsiz cep telefonu bulununca, yolcular güvenlik gerekçesiyle uçaktan indirildi.

Bugün saat 16.00'da İstanbul-Ankara seferini yapacak olan Türk Hava Yolları'nın "Eminönü" adlı TK2162 sefer sayılı Airbus-A321 tipi yolcu uçağında sahipsiz cep telefonu bulununca, yolcular güvenlik gerekçesiyle uçaktan indirildi.

HAVAYOLU KULLANANLARI BEZDİREN GÜNLER

Yolculuklarını havayolları kullanarak yapan yolcuların son günlerde  neredeyse her uçuşlarında bir olay var. Bir yandan tüm dünyayı tehdit eden IŞİD terörü nedeniyle sıklaştırılan önlemler, diğer yandan Afrika'da yeniden baş gösteren ebola virüsü hava yolculuğunu ızdıraplı hale getirdi. Şirketler her 2 talihsiz nedenin üst üste gelmesi sebebiyle çok sıkı emniyet tedbirleri alıyor. Havalimanı görevlilerinin de aynı nedenler ile çok sıkı güvenlik tedbirleri uygulaması yolculuğun hem aksamasına hemde yolcular üzerinde ciddi baskılar oluşmasına neden oluyor. Bu nedenler ile Ankara uçağında unutulan bir cep telefonu saatler süren aksamaya neden oldu.

KONTRÖLLERİN ARDINDAN SEFER YAPILDI

Yapılan kontroller sonrası sakıncalı bir durum tespit edilmeyince, yolcular tekrar uçağa alındı. Uçak, 1 saat 45 dakika sonra gecikmeli olarak Ankara'ya hareket etti.
Cep telefonunu, bir önceki seferde bir yolcunun uçakta unuttuğu tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı