THY UÇAĞINDA "BOMBALI YOLCU" PANİĞİ

THY UÇAĞINDA "BOMBALI YOLCU" PANİĞİ

Güvenlik güçleri, itfaiye ve ambulans ekipleri apronda hazır bekletilirken, uçak saat 18.00’da Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.Ankara-İstanbul...

TÜRK Hava Yolları’nın Ankara-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında bir yolcunun "Üzerimde bomba var" demesi üzerine panik yaşandı. Şahıs, özel harekat ekiplerinin uçağa düzenlediği operasyon sonucu göz altına alındı.

ÜZERİMDE SAĞIMDA SOLUMDA BOMBA VAR

Ankara-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları’nın TK-2159 sefer sayılı TC-JVA kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı İstanbul seferini yapmak üzere 145 yolcusuyla Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan havalandı. Uçak havadayken yolculardan birinin "Üzerimde, sağımda, solumda patlayıcı bomba var" sözleri üzerine kabin görevlileri durumu uçağın kaptan pilotuna bildirdi. Kaptan pilot, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’yle irtibata geçerek acil iniş için izin istedi. Güvenlik güçleri, itfaiye ve ambulans ekipleri apronda hazır bekletilirken, uçak saat 18.00’da Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ OPERASYON DÜZENLEDİ

Uçak inişin hemen ardından polis ekipleri eşliğinde güvenli bir park alanına çekildi. Özel harekat polislerinin yaptığı operasyonda şahıs gözaltına alınarak Terörle Mücadele Polis ekiplerine teslim edilirken, uçakta bulunan diğer yolcular tahliye edildi.

ŞAHSIN ÜZERİNDEN BİRŞEY ÇIKMADI

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok şunları söyledi:

“Uçaktaki bütün yolcularımız sağlıklı bir şekilde tahliye edildi. Şahıs ele geçirildi. Sorgusu devam edecek. Elimizde net bir bilgi yok. Özel harekat ekipleri şahsı uçaktan aldı ve bizim terörle mücadele ekipleri arkadaşlarıma teslim etti. Şahsın üzerinde herhangi bir şey çıkmadı. Mühim olan yolcularımız sağlıklı bir şekilde tahliyelerini sağladık hiçbir kimsenin burnu kanamadan olayı sonuçlandırdık.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı