THY MİLLETVEKİLİNI UÇAKTAN BÖYLE İNDİRDİ

THY MİLLETVEKİLİNI UÇAKTAN BÖYLE İNDİRDİ

AKP'den istifa ettikten sonra THY ile yaptığı seyahatlerde business clas sınıfta uçabilmek için yapılan upgrade (sınıf yükseltme) sorunu yaşayan e...

AKP'den istifa ettikten sonra THY ile yaptığı seyahatlerde business clas sınıfta uçabilmek için yapılan upgrade (sınıf yükseltme) sorunu yaşayan eski İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, bu kez İstanbul'dan Şikago'ya gidişinde de aynı sorunu yaşadı. Muhammet Çetin bu kez polis eşliğinde uçaktan indirildi. Bu arada kendisi ile birlikte Şikagoya giden AK Parti'den istifa eden Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan da Muhammet Çetin’e destek olmak için uçaktan indi. Öte yandan uçaktan indikten sonra VİP salonuna gelen Muhammet Çetin içerde bir AK Parti milletvekilinin kendisine bağırarak elini tırnağı ile çizdiğini söyledi.

Türkçe Olimpiyatları’na gitmek için THY’nin Chicago uçağına binen Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, uçuş öncesi yer tartışması yaşadı. Atatürk Havalimanı’ndan Şikago’ya gitmek için gelen milletvekilleri saat 13.40’da kalkacak uçağa bindi. THY uçağına ekonomi sınıftan bilet alan Çetin, business class'ta bulunan arkadaşıyla yer değiştirmek istedi. Yer değiştirdikten sonra kabin ekibinin buna karşı çıkması üzerine tartışma yaşandı. Uçağa polis çağıran ekipler, Çetin’i indirmek istedi. Duruma tepki gösteren diğer bağımsız milletvekilleri Hasan Hami Yıldırım ve Erdal Kalkan ile Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan da uçaktan indi. Uçak saat 16.11’de hareket edebildi.

Çetin, Twitter hesabından şu bilgiyi verdi:

“THY’nin Chicago uçuşunda beni polisle indireceğiz diye Türkçe ve İngilizce anons yapılıyor. İki polis elimden tutup çıkarmaya çalıştı. Uçaktan ittiler ben çıkacaktım kapıya kadar gitmiştim itilince vazgeçtim. Yolcular gitsin diye kendi isteğimizle indik yerli ve yabancı yolcular bizleri alkışla uğurladılar.”

Bu arada, ABD’li bir yolcu da, seferin yaklaşık 3 saat rötar yapması üzerine uçmaktan vazgeçti. Baram isimli yolcu, “Uçağın neden gitmediği hakkında hiçbir fikrim yok. Ne olduğunu da bilmiyorum. Uçakta bir gecikme var ve ben biran önce evime gitmek istiyorum.” dedi.

Daha önce THY'nin Pakistan uçağından, koltuk anlaşmazlığı nedeniyle indirilmeye çalışılan, ancak buna direnerek gündeme gelen Çetin, bu kez de THY'nin Şikago uçuşunda uçak içinde İngilizce ve Türkçe anonslarıyla "tehlikeli yolcu" olarak anons edildiğini belirtti. Çetin, Türk Hava Yolları yöneticilerini suçlarken kendisini inmeye zorlayan emniyet mensuplarının sürülmemek için bu tür bir davranışa girdiklerini de sözlerine ekledi. Bu arada Çetin, VİP çıkışında gazetecilere elini göstererek bir AK Parti milletvekilinin elini tırnaklarıyla çizdiğini söyledi. Bu arada yabancı bir yolcunun da uçağın geç kaldığını söyleyerek inmesi dikkat çekti. Uçak iki buçuk saatlik gecikmeyle kalkabildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı