THY Çalışanları Gülenay'ını Kaybetti

THY Çalışanları Gülenay'ını Kaybetti

THY Kabin Memuru Gülenay Gürbüz Elmacı hayatını kaybetti...


İki yıldan bu yana akut lösemi tedavisi gören THY kabin görevlisi 25 yaşındaki Gülenay Elmacı hayatını kaybetti. 

Kanseri 9 ay süren tedaviyle yendikten sonra düğününe 12 gün kala hastalığı yeniden nükseden ve sosyal medyada aracılığıyla  Türkiye genelinde ilik nakli kampanyası başlatılmış büyük destek bulmuş, 35 bin kişi gönüllü verici olmuştu... 3 ay önce İsrail'den temin edilen kordon kanı nakledilmişti.  

Cumhurbaşkanı 
Gül’e mektup yazmıştı

Tedavi gördüğü sürede Cumhurbaşkanı Gül’e mektup yazan Gülenay Elmacı, Gül’den ‘Türk Kök Hücre’ projesinin hayata geçirilmesini istedi. Mektubunda Türkiye’de sadece iki ilik bankası bulunduğunu hatırlatan Gülenay, “Bu iki merkezde imkansızlıklar nedeniyle bir çok bağışçının kanı zamanında işlenmiyor. Bu nedenle hastalar ölüyor. Bu imkansızlıkların başında yetersiz makine, personel ve ödenek sıkıntısı var. Bu nedenle ülkede ‘Türk Kök’ projesini hayata geçirmenizi sizden rica ediyorum” demişti.

Gülenay'ın eşi Umut Elmacı sosyal paylaşım sitelerinde kampanya başlatmıştı. Gülenay için Türkiye’nin dört bir yanından gönüllüler yardım etti. Sadece “Ay’ın her hali Gülenay’dır” isimli facebook sayfasına binlerce kişi üye olmuştu.

CENAZE BU GÜN İKİNDİ NAMAZINDAN SONRA

Binlerce insanın yaşatmak için gece gündüz seferber olduğu THY hostesi Gülenay'ın ailesi ile yaptığımız görüşmede. cenazesinin bu gün ikindi namazından sonra Kayseri'de  defnedileceğini öğrendik. Gülenay'a Haber Artı Türk ailesi olarak Allah'tan Rahmet diliyor, tüm sevenlerine sabır diliyoruz.