THY Başkanı: İlla 'uçakta içeceğim' ısrarı nedir

THY Başkanı: İlla 'uçakta içeceğim' ısrarı nedir

Hamdi Topçu son dönemde uçuşlardaki içki yasağı ve THY’nin yeni personel kıyafetleriyle ilgili yapılan eleştirileri art niyetli bulduklarını söyledi.

Alkollü içki konusundaki yeni kurallarıyla gündeme gelen Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu “Uçuş güvenliği aksıyor. Zaten iç hatlardaki en uzun uçuş süresi 1,5 saat. İlla uçakta içeceğim ısrarı nedir?” dedi.
 
Son dönemde uçuşlardaki içki yasağı ve THY’nin yeni personel kıyafetleriyle ilgili yapılan eleştirileri art niyetli bulduklarını söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Tasarımlar içinden onay görmemiş bir görüntünün aşırılarak, izinsiz servis edilmesi hiç ahlaklı değil. Bir damla suda fırtına koparıldı. İyi niyet aramak mümkün değil” dedi.

Topçu, Milliyet gazetesinden Eylem Türk’ün sorularını yanıtladı. Eylem Türk’ün Hamdi Topçu söyleşisinde alkolle ilgili bölümü şöyle:
 
“Uçaklarda güvenlik anonsu yapılır. Alkollü bir yolcunun uçuş güvenliği konusunda talimatları ne kadar yerine getirebilir konusu dünyada da tartışılıyor. 2012’de 28 alkollü yolcu, diğer yolcularımızı rahatsız etmiş, taşkınlık çıkarmış ve uçuş güvenliğini aksatmış. Bu yolculara kelepçe takmışız. Zaten iç hatlarda en uzun uçuş süresi 1,5 saat. İlla uçakta içeceğim ısrarı nedir?”  
 
Uçakta içki yasağı ve THY’nin yeni personel kıyafetleri son dönemde eleştirilere neden oldu? THY bu durumdan nasıl etkileniyor?
 
Bu konularda art niyetli davranıldığını düşünüyoruz. Kıyafet konusunda henüz bir karar verilmeden, tasarımlar içinden onay görmemiş bir görüntünün aşırılarak, izinsiz servis edilmesi hiç ahlaklı değil. Bir damla suda fırtına koparıldı. İyi niyet aramak mümkün değil. Gelelim içki yasağına...
 
Medine’ye sefer alamıyorduk içki servisi yaptığımız için. Mesela Moritanya, İran ve Libya’da da bu böyle. Toplamda 8 ülke seferlerinde içki servisimiz yok.
 
Uçaklarda güvenlik anonsu yapılır. Alkollü bir yolcunun uçuş güvenliği konusunda talimatları ne kadar yerine getirebilir konusu dünyada da tartışılıyor. Mesela Rusya’da... 2012 yılında 28 alkollü yolcu, diğer yolcularımızı rahatsız etmiş, taşkınlık çıkarmış ve uçuş güvenliğini aksatmış. Bu yolculara kelepçe takmışız. Uçuş güvenliği ve konforu açısından bunlar uygun şeyler değil.
 
Zaten iç hatlarda en uzun uçuş süresi 1.5 saat. İlla uçakta içeceğim ısrarı nedir?