THK'nın Kurban Derisi Yetkisi Geri Alındı

THK'nın Kurban Derisi Yetkisi Geri Alındı

THK GENEL BAŞKANI YILDIRIM: YETKİMİZ ALINDI KAOS BİTTİ
 
Caner CANTÜRK

TÜRK Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, kurban derisi ve bağırsak toplama yetkisinin ellerinden alınmasıyla kaosun da ortadan kalktığını söyledi.
 
THK Menemen Şubesi önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, yardım toplama yönetmeliğinde hükümetin yeni bir düzenlemeye gittiğini anlattı. Yıldırım, "Bu yardımları THK, Kızılay, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Çocuk Esirgeme ve Diyanet İşleri Vakfı adına topluyorduk. Çıkan bu yeni yönetmelikle bu ortadan kalkmış durumda" dedi.
 
Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikte, kamu yararına faaliyette bulunan derneklerin yardım toplamaya devam edeceklerini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:
 
"88 yıldır olduğu gibi THK halkımızın desteği ile kurban derisi, fitre ve zekat toplamaya eskisi gibi devam edecektir. Bu düzenleme bir kaosu ortadan kaldırmıştır. Devletimizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda bu yardımların doğru yola kullanıldığını hükümetimiz denetleyecektir. Halkımız da takip edecektir. THK, 88 yıldır halkın yardımıyla Atatürk'ün de söylediği gibi 'İstibal göklerdedir' görüşündedir. Bu doğrultuda 2011 yılında hükümetimizin desteğiyle kurulan Türk Havacılık ve Uzay Üniversitesi'yle de Türk eğitim sistemine yeni bir anlayış ve heyecan getirilmiş, havacılığın ihtiyacı olan gençleri pilot, teknisyen, kabin memurları ve mühendisler yetiştiren dünya çapında bir üniversite ülkemize kazandırılmıştır. Yaptığı faaliyetlerle üniversitesiyle, yangın uçaklarıyla, ambulans helikopterleriyle, havacılık eğitim merkezleriyle okullarda ve şubelerinde verdiği model uçak eğitimleriyle gençlerimize havacıylığı sevdirmiştir. Bir ülkede havacılıkla ne kadar çok insan uğraşıyorsa o ülkenin gelişmişliği, ileri gitmesi bununla doğru orantılıdır. O nedenle ben halkımızın bize bugüne kadar yaptığı desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetmelik tüm kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."
 
Resmi Gazete'de Yardım Toplama Esas Usulleri hakkındaki Yönetmelik'te yapılan değişiklikle, kurban derisi ve bağırsağı toplama, fitre ve zekat zarfı dağıtarak yardım toplama konusunda THK'na tanınan tüm yetki düzenlemeleri çıkarıldı. Yeni karar, ilk kez 15 Ekim'de başlayacak Kurban Bayramı'nda uygulanacak. THK, devletin kendisine verdiği kurban derisi toplama görevini 1983 yılından bu yana 2860 sayılı Yardım Toplama, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvuk kanunları ile nasıl uygulanacağını açıklayan yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmelik gereğince yerine getiriyordu.
 
Yıldırım'ın Menemen'de açılması planlanan THK Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile ilgili incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrılacağı bildirildi.