'The İmamlar' eğitimde

'The İmamlar' eğitimde

Fatih'te imamlar artık İngilizce konuşacak...

 İmamlara İngiliz öğretmenlerin eşliğinde seviye tespit sınavı yapıldı. Yazılı sınav bitince ilk ders yapıldı. Ancak sözlü sınavda imamlar zor anlar yaşadı. Sözlü sınavdaki diyaloglar zaman zaman güldürdü. 

Artık imamlar İngilizce konuşacak... Projenin sahibi Fatih Belediyesi. İstanbul Müftülüğü'yle işbirliği yapıldı. Amaç tarihi ilçedeki turistik camilerdeki din görevlilerinin İngilizce öğrenmesini sağlamak. Camilerine gelen turistlerle konuşacak imamların yetiştirilmesi hedefleniyor. Bunun için ilk adım bugün atıldı. İngiliz öğretmenlerin eşliğinde seviye tespit sınavı yapıldı. Yazılı sınav bitince ilk ders yapıldı. Ancak sözlü sınavda imamlar zor anlar yaşadı. Sözlü sınavdaki diyaloglar zaman zaman güldürdü. Beyazıt Camii Müezzini Mahir Sarikaya, bu eğitime ihtiyaçları olduğunu söyleyerek, "Turistler ayağımıza geliyor, iletişim kurmak istiyorsun, hiç bir şey bilmiyorsun" diye konuştu. Şehzade Camii İmamı Şükrü Zengin de ingilizcelerinin yetersiz olduğunu örnekleriyle anlattı. 

Programa da yeralana İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran imamların lisan yanında beden dilini de kullanmasını isteyerek, "Kendinizi, dininizi, ülkenizi, mesajınızı anlatmak için beden dili, bir de lisana ihtiyaç var. Hem beden dilinize önem verin, hem lisanınıza önem verin" şeklinde konuştu. Projeye destek veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de, hedeflerinin turistlerin memnun olması, bilgiyi ilk kaynaktan almasını sağlamak olduğunu söyledi. Demir dil öğrenmenin zahmetli bir iş olduğunu söyleyerek, "Bu iş yokuş yukarı bisiklet sürmeye benzer. Durursanız düşersiniz " şeklinde bir uyarı yaptı.