TGB;Yine Yıkacağız

TGB;Yine Yıkacağız

TGB'NİN 8 NİSAN ÇAĞRISI İÇİN SİLİVRİ'DE ÖNLEMLER ALINIYOR

Türkiye Gençlik Birliğinin "8 Nisan'da Silivri'de Olalım" çağrısı, hükümeti ek tedbirler almaya itmiş görünüyor. Silivri'de 13 aralıkta, Ergenekon ve Balyoz tutuklularına desteğe giden yurttaşlara güvenlik güçleri tarafından uygulanan sert müdahele, medyaya yansımış ve büyük tepkiler almıştı. 8 Nisan da daha fazla kalabalık toplamak için TGB nin yoğun çalışması endişe yarattı.TGB'e ise "barikatı yine yıkacağız" açıklaması geldi.

8 NİSAN İÇİN SİLİVRİ'YE BARİKAT İHALESİ


TGB'nin öncülük yaptığı,"8 Nisan’da yüzbinlerin Silivri’ye akma" için çağrılar ve girişimler, Cezaevi yönetimini ek tedbirler almaya zorladı.İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Silivri Cezaevi Jandarma taburu için yeni barikat sistemi ihalesi yaptı

Türkiye’nin dört bir yanından gelebilecek yüzbinlerin, 8 Nisan’da Silivri Cezaevi önünde buluşacak olması, yetkilileri korkutmuşa benziyor. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, silah arkadaşlarının da tutuklu olduğu davada, halkın meşru taleplerini dile getirmesini engellemek için çalışmalara başladı. Jandarma, cezaevinin etrafını barikatlarla kuşatmaya hazırlanıyor. Silivri Cezaevi’ndeki jandarma taburu için, 25 Mart günü yeni bir “barikat sistemi ihalesi” yapıldığı öğrenildi.

13 ARALIK'TA BARİKATLAR YIKILMIŞTI

Türk milletinin Silivri Cezaevi’nin önündeki barikatları 13 Aralık 2012 tarihinde yıkmasından sonra, 18 Şubat’taki duruşma öncesinde 3 ayrı bölgede jandarma barikatları kurulmuştu. Ancak barikatların artırılması da yönetime yetmediği için, şimdi yeni bariyer sistemi kurmak için Jandarma ihaleye çıktı.