TGB'liler Arınç'ı Almanya'da Yakaladı

TGB'liler Arınç'ı Almanya'da Yakaladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Berlin'de konuşmacı olarak katıldığı "Değişen Türkiye" konulu konferansta protesto edildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Hıristiyan Demokrat Partisi'ne (CDU) yakın Konrad Adenauer Vakfı'nda (KAV) "Değişen Türkiye" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri tarafından protesto edildi.
Arınç konuşmasında, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinde özellikle demokratikleşme alanında önemli ilerlemeler kaydettiğini iddia ederken, TGB'lilerin Ergenekon tertibini gündeme getirmesi üzerine büyük şaşkınlık yaşadı. TGB'liler Ergenekon tertibi sonucu tutsak alınan Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Engin Alan, İlker Başbuğ, Doğu Perinçek, Fatih Hilmioğlu, Sevgi Erenerol, Çetin Doğan ve Hikmet Çiçek gibi 15 yurtsever aydının fotoğraflarının bulunduğu posterleri açtılar.
TGB Almanya Genel Başkanı Beyhan Yıldırım, Arınç'a 'Hangi demokrasiden bahsediyorsunuz? Onlarca gazeteci, yazar, milletvekili, öğrenci, bilim insanı ve subayın hesabını kim verecek? Dünyada benzeri görülmeyen milyonlarca sayfa İddianame uydurdunuz. Demokrasiyi ayaklar altına aldınız. Hal bu iken, hangi demokratikleşmeden bahsediyorsunuz?' tepkisine Arınç yanıt veremedi. Bunun üzerine Yıldırım, sesini daha da yükselterek Arınç'a baktı ve ısrarla "Cevabı var mı, var mı" diye sordu. Toplantıyı yöneten Ali Aslan'ın Yıldırım'ın sözünü kesmek istemesi üzerine TGB Almanya Başkanı, Almanca 'Burada AKP faşizmini mi uygulamak istiyorsunuz' diye tepki gösterdi.
Yıldırım'ın konuşmasının salonda bulunan bazı izleyicler tarafından alkışlandığı gözlenirken, TGB'liler eylemlerinin ardından toplu halde "Yıkılacaksınız" diye bağırarak salondan ayrıldılar. 
Arınç protesto nedeniyle konferansı bir saat erken bitirdi.