TGB'den Prof.Fatih Hilmioğlu'na Destek Eylemi

TGB'den Prof.Fatih Hilmioğlu'na Destek Eylemi

TGB'den Prof.Fatih Hilmioğlu'na Destek Eylemi

TGB HİMİOĞLU İÇİN EYLEM YAPTI

Doktor raporlarına göre, kanser, siroz, şeker, kronik böbrek sorunu ve depresyon teşhisleri konulmasına rağmen tutuklu yargılanmaya devam edilen Fatih Hilmioğlu'na destek için bugün Adalet Bakanlığı önünde TGB öncülüğünde kitlesel basın açıklaması gerçekleştirildi.
YKM önünde toplanan yüzlerce TGB'li sloganlar eşliğinde Adalet Bakanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. "Hilmioğlu'na özgürlük, kahrolsun Faşist dikdatörlük" sloganları atan TGB'lilerin eylemine Fatih Hilmioğlu'nun avukatı Hayati Hilmioğlu, Müyesser Yıldız, Profesör Doktor Dilek Gözütok, Barbaros Şansal, Bilim ve Ütopya Kooperatifi Vardiya Bizde Platformu üyesi tutuklu asker yakınları da katıldılar. Adalet Bakanlığı önünde konuşan Hayati Hilmioğlu, Fatih Hilmioğlu'nun sağlık sorunlarından bahsetti ve yargılama sürecinde yaşanan çarpıklıklar konusunda bilgi verdi.

TGB GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MUSTAFA SEVİM KONUŞMA YAPTI

Daha sonra söz alan TGB Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sevim, 10 yıllık AKP iktidarının tertipler ve cinayetler dönemi olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Sevim AKP döneminde gerçekleşen cinayetleri şu sözlerle örnekledi:
"100. Yıl üniversitesi Genel Sekreter yardımcısı Enver Arpalı yolsuzluk iddiası nedeniyle kendini astı dava beraatle sona erdi. Kuddusi Okkır öldürüldü. Verso siyasal araştırma merkezi sahibi Erhan Göksel'in çalışmalarına el konuldu . Yurtdışına çıkmak zorunda kaldı. Yurt dışında hayatını kaybetti. Sonra suçsuz bulundu. Uçkun Geray uzun soruşturma sonucu kanserden hayatını kaybetti. Terörle mücadele sonrasında belden aşağı felç olan ve devlet övünç madalyası sahibi Albay Abdulkerim Kırca Ergenekon davasında adı geçince intihar etti. Poyrazköy davasında 9 gün tutuklu kalıp bırakılan Yarbay Ali Tatar hakkında tekrar yakalama kararı çıkınca evinde intihar etti. Albay Berk Erdem, kıdemli yüzbaşı Olgun Ural, Albay Ali Varımlı intihar etti. Kaşif Kozinoğlu öldürüldü. "



"50 yıldır Türkiye'de Aydınlanma, Atatürk, Cumhuriyet katlediliyor" diyen Sevim, Fatih Hilmioğlu'nun da yok edilmek istendiğini belirtti. Bu toprakların aydınlanma geleneği ve kahramanlarının yok edilemeyeceğini söyleyen Sevim, tertipçilerin sonlarının yaklaştığını belirtti
Sevim sözlerine şöyle devam etti: "Arkamıza aydınlanmayı bilimi Atatürk'ü aldık. 29 Ekimde barikatlarınızı yıktık geliyoruz. 13 Aralıkta burnunuzun dibine kadar girdik, o gün bizim beynimize kazındı ancak sizin daha çok kazındı. Nefesimizi ensenizde hissettiniz mi? Bizi durduramayacaksınız. Hocamızı serbest bırakın. Her yerde ensenizde olacağız. "

VARDİYA BİZDE EYLEMCİLERİNE DESTEK VERDİLER

TGB'liler açıklamadan sonra Sakarya caddesinde Vardiya Bizde Platformu öncülüğünde gerçekleşen 'sessiz çığlık' eylemine katıldılar.