TGB'den ODTÜ'ye Destek Eylemi

TGB'den ODTÜ'ye Destek Eylemi

ODTÜ direnişine İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusü'nden selam yollandı. Bugün TGB üyesi yüzlerce öğrenci, akademisyenlerle birlikte ODTÜ direnişini selamlayıp, AKP'yi protesto ettiler.



ODTÜ direnişine İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusü'nden selam yollandı. Bugün TGB üyesi yüzlerce öğrenci, akademisyenlerle birlikte ODTÜ direnişini selamlayıp, AKP'yi protesto ettiler.

Öğle saatlerinde Beyazı'ta İstanbul Üniversitesi'nin ana giriş kapısı yakınında toplanan öğrenciler ellerinde bayraklar ve sloganlarla giriş kapısına doğru yürüdüler. Kampüs içerisinde toplanan öğrenciler de giriş kapısına geldiler. Bu sırada kapının açılmasıyla dışarıdaki öğrenciler içeriye girmeye çalıştılar. Giriş kapısını zorlayan TGB'liler güvenlik görevlilerinin engelleme çabalarına rağmen "Öğrenciye barikat kurulamaz" sloganları atarak içeri girdiler.

İçerideki grupla birleşen öğrenciler Rektörlük önüne doğru yürüyüşe geçtiler. Sık sık "ODTÜ'ye selam direnişe devam", "Sermaye defol üniversiteler bizimdir", "YÖK'süz üniversite AKP'siz Türkiye", "Cemaate geçit yok üniversiteler bizimdir" sloganları atan öğrenciler Rektörlük önünde yürüyüşü sonlandırdılar.

Burada bir açıklama yapan TGB İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir, "Vatan satıcılarına, BOP Eşbaşkanlarına üniversitelerimizin kapıları kapalıdır" dedi. Yeni YÖK Yasa Taslağını da protesto ettiklerini belirten Özdemir, "Kaç polis, biber gazı, TOMA getirilerse getirsinler üniversiteleri ve bilimi savunmaya Üniversitelere saldıran her iktidar yıkılmıştır. AKP de yıkılacaktır. Bu saldırıyı durduracağız. Parasız, bilimsel bir eğitim için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

TGB'nin eylemine akademisyen de destek verdi. TÜMÖD İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Nilgün Çerikçioğlu, Yök Yasa Taslağı anayasaya aykırıdır. Bu saldırılara karşı koyacağız" dedi. Prof. Dr. İzzettin Önder de yaptığı konuşmada "Emperyalizm beynimizi teslim almak istiyor. Emperyalizmi ve onun işbirlikçilerini temizleyene kadar mücadeleye devam edecek" diye konuştu.

Eğitim-İş İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Erkan Aksoy da eğitim emekçilerinin özgür bir üniversite mücadelesinde her zaman yer alacağını belirtti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın maketlerini üniversitenin üzerinde otururken sergileyen gençler eylemin sonunda YÖK yasa taslağını uçak yapıp Rektörlük binasına yolladılar.