TGB'den CHP Mitingi açıklaması:

TGB'den CHP Mitingi açıklaması:

İlker Yücel;Cumhuriyetçiler, Vatanseverler ve Devrimciler Atatürk'te Birleşmeye devam edecek!

Bu gün siyasi kulislere bomba gibi düşen CHP den milletvekili istifa söylentiler ile ilgili peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı "CHP de medyanın abarttığı gibi bir anlaşmazlık yok" açıklamasının ardından, İşçi Partisinden de bir açıklama geldi.

İşçi Partisi'nden yapılan açıklama şöyle;

"Bugün yayınlanan bir gazetenin manşetinde yer alan "Yeni CHP 'işçi.' Çıkaracak!" başlıklı haberde, İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz'a ait olduğu söylenen, ancak Sayın Yılmaz'ın açıklamalarında yer almayan bazı ifadelere yer verilmiştir. Birçok basın yayın organında da kullanılan bu haber, bazı yanlış anlamalara yol açtığından gazeteye düzeltme metni göndermek zorunlukluğu doğmuştur. İşçi Partisi hiçbir partinin içişlerine karışmaz, millet vekilliği pazarlıklarına bel bağlamaz."

Bu açıklamanın ardından TGB Genel Merkezi de Genel Başkan İlker Yücel İmzası ile geniş bir açıklama yayınladı

TGB'den CHP Mitingi açıklaması:

Cumhuriyetçiler, Vatanseverler ve Devrimciler Atatürk'te Birleşmeye devam edecek!

Yeni Şafak Gazetesi bugünkü (28 Ocak 2013) nüshasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şubat ayı içerisinde 'ulusalcı' oldukları gerekçesiyle Haluk Koç'u, Emine Ülker Tarhan'ı, Gökhan Günaydın'ı ve Bülent Tezcan'ı tasfiye edeceği, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'in öncülük ettiği 'Acil Demokrasi, Derhal Adalet' mitinglerinden rahatsız olduğu, bu mitinglerde TGB Genel Başkanı M. İlker Yücel'in konuşmacı olarak yer almasının CHP'de rahatsızlık yarattığı iddia edilmektedir.

Bilindiği gibi, ülkemizde medya, büyük holdinglerin çıkarlarını esas alarak mafya-tarikat-hortumcu rejiminin sürekliliğini sağlamak ve alternatif bağımsızlıkçı -halkçı sistemin sözcülerinin perdelenmesi, itibarsızlaştırılması ve bu çerçevede olası bir güçbirliğinin engellenmesi için vardır.

Yeni Şafak gazetesi bu çevrenin, ideolojik olarak sığ, siyaseten kuru bir AKP sözcüsü, bolca reklama rağmen satışlarını istedikleri seviyeye getiremeyen, toplamda ilim ve marifetten nasipsiz sıradan bir gazetedir.

29 Ekim'de TGB'nin belirleyici katkısıyla milyonların sokağa çıkması AKP sözcülerini derin bir telaşa itmiştir. Emekçi halkımıza, ülkemizin bütünlüğüne ve bolgemizin mazlum halklarina karşı işledikleri suçları önlerine getirecek bir cephenin oluşmasını büyük bir huzursuzlukla izlemektedirler.

 Yeni Şafak gazetesinin birinci amacı Atatürkçü Düşünce Derneği, TGB, Birleşik Kamu-İş, Cumhuriyet Kadınları Derneği basta olmak üzere bir araya gelen kitle örgütleriyle CHP ve İP'in vatan ve cumhuriyet temelinde birleşiyor gerçeğidir. Bu gercek 'Cumhuriyeti ne güzel sessiz sedasız yıkıyoruz' diyerek adım adım istedikleri hedefe ulaşmaya çalışan Vatan ve Cumhuriyet düşmanlarını ürkütmüştür. Bilmektedirler ki bu enerji MHP tabanininda dikkatini çekmiş ve basta 29 Ekim olmak uzere etkinliklere katılımını sağlamıştır. Haberin birinci amacı bu ortak iradenin büyümesini engellemektir. Çünkü AKP'yi yıkacak kuvvet de budur.

26 Ocak 2013 tarihinde, Adana'da, CHP Genel Merkezinin öncülüğünde gerçekleşen 'Acil Adalet, Acil Demokrasi' mitingine, mitingin siyasi vurgularını temel ilkelerimize uygun gördüğümüz için katıldık. TGB Genel Başkanı M. ilker Yucel yaptığı konuşmada, Atatürk'te birleşmenin önemine vurgu yapmış ve konuşması yoğun alkış almıştır. TGB'nin mitinge coşkulu katılımı basına da yansımış, bazı gazeteler miting notlarını yayımlarken 'TGB'nin yogun bir sekilde katıldığı gozlendi' bilgisini paylasmislardir.

TGB'nin olduğu yerde coşku vardır, sevinç vardır. TGB'nin mitinge katılımı sebebiyle CHP'lilerin rahatsız olduğu bilgisini yalanlamak için görüntüler yeterlidir. TGB hem anons edildiğinde hem de miting alanında yogun bir ilgiyle karşılaşmıştır. Kuşkusu olanı miting görüntülerini izlemeye davet ediyoruz.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur; başta Yeni Şafak olmak üzere AKP medyası CHP'yi kendi amaçlarına uygun sekilde şekillendirme çalışmasına girişmiştir. CHP yönetiminin buna izin vermeyeceğini ve AKP karşısında güçlü bir muhalefet blogu oluşturmak için 'Acil Adalet, Acil Demokrasi' mitinglerine devam edeceğini umuyoruz.

TGB'yi sadece İşçi Partisi'nin gençlik kolları olarak gösterme çabası TGB'yi bölmek için önceden gerici gazetelerin denediği fakat başarısız olduğu bir çabadır. Ne mutlu ki TGB'de birbirinden farklı siyasi görüşlere sahip fakat vatan, devrim ve cumhuriyet davasında birleşen gençler büyük bir uyum ve disiplin içerisinde çalışmaktadır. CHP'li gençler TGB'nin en önemli bileşenlerinden birisidir. Emperyalizm ve denetimindeki gericiler TGB'nin en çok bu özelliğinden korkmaktadır.

CHP Gençlik Kollarından arkadaşlarımızında, bizi birbirimizden ayırma yönündeki bu çabalara karşı, ordusu dağıtılan, tersanelerine girilen, emekçileri yerlerde sürüklenen, gençliği geleceksizleştirilen, toprakları Nato askerleri ve fuzeleriyle dolan, Ataturke hergun kufredilen, ic savas hazirliklarinin yapildigi ve Amerikanci bir cemaat diktatörlüğü altında yönetilen bir ülkenin gençliğine yakışacak şekilde davranacağını biliyoruz. Bize yakışan güzel ülkemizi bir an önce bu suc şebekesinden kurtarmak için, kişisel ihtiras, makam, mevki düşkünlüğü gibi küçük duyguları küçümsemek ve birer dava adamı olarak ülkemizin bağımsızlığı için gerekli olan güç birliğini sağlamaktır. Biz bunu yapalım gerisini AKP düşünsün..

Saygılarımızla

M. İlker Yücel
TGB Genel Başkanı