TGB Başkanı İlker Yücel'den Basın Açıklaması

TGB Başkanı İlker Yücel'den Basın Açıklaması

(TGB) Genel Başkanı İlker Yücel, dün Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde yaptıkları eylemde NATO askerlerinin başına çuval geçirdiklerini söyledi.

TGB BAŞKANI YÜCEL: NATO ASKERLERİNE ÇUVAL GEÇİRDİK
 
Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay)

TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı İlker Yücel, dün Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde yaptıkları eylemde NATO askerlerinin başına çuval geçirdiklerini söyledi.
 
Şehit Pamir Caddesi'nde, Almanya'nın gönderdiği Patriot savunma sistemlerinin Kahramanmaraş'a nakliyesinde görev yapan 1'ı kadın, 8 Alman askerin başına, TGB üyeleri, çuval geçirmeye çalıştı. Almanlar bir kuyumcuya sığınırken, eylemcilerden 14'ü ise gözaltına alındı. TGB Genel Başkanı İlker Yücel'in de aralarında bulunduğu eylemciler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
 
Bugün basın toplantısı yapan İlker Yücel, İskenderun'da NATO askerlerinin başına çuval geçirdiklerini söyledi. Bugüne kadar 3 çuval eylemi yaptıklarını belirten İlker Yücel, "İlk olarak 20 Ekim 2011'de Muğla'da ABD askerinin başına çuval geçirdik. 8 arkadaş tutuklandı, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İkinci eylemde, 2012'nin Temmuz ayında, yine ABD askerinin başına çuval geçirdik. Üçüncü çuval eylemini de İskenderun'da gerçekleştirdik, o da NATO askerine nasip oldu" dedi.
 
Çuval eylemleriyle, NATO'ya, hükümete ve dünyaya bir mesaj vermek amacında olduklarını belirten Yücel, "Getirilen un çuvallarından dökülen un izi bizim izimizdir. 8 arkadaşımıza verilen 16 yıl, bize geri atım attırmaz. Amacımız zarar vermek değil, sadece ülkemizi savunmak" diye konuştu.