TFF Trabzonspor'un Tescilini İptal Edebilir

TFF Trabzonspor'un Tescilini İptal Edebilir

Trabzonspor Kulübü Başkanı İ. Hacıosmanoğlu yaptığı her konuşmada Trabzonsporu tehlikeye atıyor.

Trabzonspor Kulübünün yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu göreve geldiği günden beri AKP'ye yakınlaşıp bu yakınlaşmanın verdiği cesaretle konuşarak kulübün geleceğini de riske atıyor. Hacıosmanoğlu daha önce Trabzonsporlu olduğu bilinen ama Galatasaray Kongre üyesi olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Başkan seçildikten hemen bir hafta sonra bir görüşme yapmıştı.
Erdoğan Bayraktar 2012 yılında yaptığı bir konuşmada “Trabzon gülerse, Türkiye güler. Trabzon kalkınırsa, Türkiye çok büyük mesaj verir. Şimdi bizim hakkımız olan Trabzonsporumuz’un kupasını almak için de çok ince ayarlı bir çalışma yapıyoruz." diyerek açık açık Fenerbahçe'nin alınteriyle kazandığı ve TFF'nin tescil ettiği şampiyonluk kupasını ince ayarlı siyasi oyunlarla almaya çalıştığını söylemişti. Erdoğan Bayraktar bununla da kalmayıp Gençler Birliği futbolcusu Aykut Demir'in de transferi için arabulucu olmuştu.
İ. Hacıosmanoğlu'nun Futbolda başarı için siyasilerle görüşmesi sadece Çevre ve Şehircilik Bakanı ile sınırlı kalmadı. Temmuz ayı sonunda Başbakan Erdoğan ile Of-Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin iftarında başbaşa yarım saat kadar görüşen Hacıosmanoğlu, görüşme sonunda "Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ana gündem maddesi ise son dönem Türkiye gündemini meşgul eden siyasi gelişmelerdi. Yarım saatlik görüşmenin 5 dakikası ise sporla ilgiliydi." açıklamasını yaptı.
Son olarak Trabzonspor'un 46. Kuruluş yılı kutlamalarında konuşan Hacı osmanoğlu yine skandal bir konuşma yaparak şunları söyledi; "CHP Grup Başkanvekili haddini aşarak, Trabzonspor başkanı hakkında cümleler kurmuş genel başkanlarını savunarak. Partinin içerisinde 'Halk' yazan, halkı temsil ettiğini söyleyen bir partinin lideri, bizim hakkımızı gasp eden emek hırsızı cezaevinden çıktığında gidip kulüpte ziyaret edip formasını almıştır, 'Sen komploları yendin, biz yenemiyoruz' diye. Daha sonra UEFA kararının ardından, 'UEFA nasıl böyle bir karar veriyorsun? Bizim takımlarımızı nasıl mağdur ediyorsun?' diye isyan etmiştir. Başbakan da çağrı yapmıştır, bu takımların ceza almasını engelleyin diye. Şimdi ben soruyorum; ülkeyi yönetmeye talip olan bir muhalefet partisi liderinin UEFA'ya, 'Bizim takımlarımıza nasıl ceza veriyorsun?' sözünü kullanırken, acaba onların takımları Fenerbahçe de Trabzonspor Rum takımı mı? Ermeni takımı mı? İsrail takım mı? Demek ki Trabzonspor sizin takımınız değil. Siz muhalefet partisi lideri olabilirsiniz ama haddinizi bileceksiniz! Mertlikten, yiğitlikten bahsetmek, CHP'nin Grup Başkanvekili'nin haddi değildir. O mertlik de, yiğitlik de bizde var. Ama görüyorlar ki Trabzonspor tepki vermeye başladı, onlar da yola gelmeye başladı."
Başbakanla görüşmesinin hemen akabinde muhalefet partisine yönelik böyle bir konuşma yapması dikkatlerden kaçmayan Hacıosmanoğlu'nu ve temsil ettiği Trabzonspor Kulübünü bekleyen tehlike ise Türkiye Futbol Federasyonu'nun Trabzonspor'un tescilini iptal etmesi. TFF'nin Futbol Kulüpleri tescil talimatının 12. maddesine göre (1) Tescillerine izin verilen kulüpler, toplantılarında ve tesislerinde siyasi faaliyette
bulunamazlar, siyasi partilerden maddi yardım alamazlar ve siyasi partilere maddi yardımda bulunamazlar. (2) Aksine davranan kulüplerin tescilleri TFF tarafından iptal edilir.

Özerk bir Kurum olduğu söylenen TFF'nin, Trabzonspor'u tescil edip etmeyeceğini ilerleyen günlerde göreceğiz.