Teşhirci Gazetenin Yeni Marifeti

Teşhirci Gazetenin Yeni Marifeti

Doğum günü kutlaması sırasında çekilen fotoğraf bu şekilde haber yapılarak hedef haline getirildiklerini savunan öğretmenler, gazete aleyhine dava açacaklarını dile getirdi

 
Antalya'da 3 yıl önce aileleriyle piknikte mangal yapıp rakı içen öğretmenlerden birisinin fotoğrafları facebook adresinde paylaşması sonrasında, bir gazetede 'Lisede Ahlaksızlık' başlığı ile yapılan haber sonrası Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce öğretmenler hakkında inceleme başlatıldı. Öğretmenlerin rakı içtikleri piknikte öğrenci olmadığının tespiti üzerine, Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturmaya gerek olmadığını belirtti.
 
Aynı gazetede, yine Antalya Lisesi'nde görev yapan, bu kez başka bir grup öğretmenin bir barda önlerinde bira bulunan fotoğrafı yayınlandı. Antalya Lisesi'nde görevli 8'i kadın 9 öğretmenin, içlerinden bir arkadaşlarının doğum günü kutlaması sırasında masalarında bira şişeleri varken çekilen fotoğrafı sosyal paylaşım sitesinden alan gazete, 'Bu fotoğraflar bir öğretmene yakışıyor mu?' başlığıyla haber yaptı. 
 
Haberde, Antalyalı öğretmenlerin öğrencileriyle yaptıkları alkollü pikniğin yanı sıra, özel hayatlarında gittikleri meyhaneler ile burada alkol alırken görüntelerini facebook sayfalarında paylaşmalarının öğrencilere kötü örnek olarak yorumlandığı belirtildi. 
 
ÖĞRETMENLER DAVA AÇACAK
 
Doğum günü kutlaması sırasında çekilen fotoğraf bu şekilde haber yapılarak hedef haline getirildiklerini savunan öğretmenler, gazete aleyhine dava açacaklarını dile getirdi.
 
BU KEZ İNCELEME YOK
 
Daha önceki olayda öğretmenlerin öğrencilerin de olduğu sırada rakı içerek alem yaptıklarına yönelik iddialar içeren bir haber olması üzerine öğretmenler hakkında inceleme başlatan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ikinci grup öğretmenlere ait fotoğraf üzerine henüz bir işlem yapılmadı.