Tesettürlü Spor Geliyor !

Tesettürlü Spor Geliyor !

Evden çıkmalarını, spor yapmalarını, elit sporcular olarak ulusal ve uluslar arası müsabakalarda ülkemizi gururla temsil etmelerini arzu ediyoruz.

'Türkiye'de artık...'
17.02.2013 15:52
 
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ordu programı kapsamında Fatsa İlçesi'nde yapımı tamamlanan sentetik çim sahada incelemelerde bulundu.
 
Bakan Kılıç, inceleme ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken kadın sporcuların başörtüsüyle müsabakalara katılmasıyla ilgili sorusu üzerine şöyle dedi:"Branşlarda spor müsabakalarında başörtülü sporcuların spor yapmasına imkan sağlayan ilk adımı uluslararası olimpiyat komitesi attı. Biz delikanlılarımız kadar genç kızlarımızın da spor müsabakalarında kendilerini göstermelerini arzu ediyoruz. Evden çıkmalarını, spor yapmalarını, elit sporcular olarak ulusal ve uluslar arası müsabakalarda ülkemizi gururla temsil etmelerini arzu ediyoruz. Bu anlamda ülkemizde yapılmakta olan ulusal, gerekse uluslar arası düzeydeki spor müsabakalarında bayan sporcularımızın başörtüleri nedeniyle müsabakalardan men edilmeleri ya da salon dışına çıkarılmaları gibi ilkel ve gerici uygulamaların Türkiye'de artık yaşanmasını arzu etmiyoruz" dedi. Bakan Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: "2012 Londra Olimpiyatları'nda da uluslar arası olimpiyat komitesinin insiyatifiyle bu yönde önemli bir adım atıldı. Bu durum özellikle İslam ülkelerindeki bayan sporcuların özelliklede bireysel branşta spor müsabakalarında daha fazla boy göstermelerine ülkelerinin toplam performansına katkı sağlamalarına ve 'sporda da kadının adı var' ortamını oluşturmalarına imkan sağlayacaktır. Doğru bir adım attık, doğru bir karar aldık. Bu karara tüm federasyonlarımızın, tüm kulüplerimizin ve bütün spor camiasının sahip çıkmasını istiyorum.