TERÖRLE MÜCADELENİN BİLİNMEYEN GÖNÜLLÜ KAHRAMANLARI

TERÖRLE MÜCADELENİN BİLİNMEYEN GÖNÜLLÜ KAHRAMANLARI

Gönüllü Kahramanlar, Asker ve Polisle Omuz Omuza Çarpışıyor

Anadolu'dan Güneydoğu'ya giden gönüllü korucular, asker ve polisle birlikte PKK'ya karşı mücadele ediyor. Gönüllü kahramanlar ölüme meydan okuyorlar.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ilçelerinde Türk Silahlı Kuvvetleri ile polisin terör örgütü PKK'ya karşı verdiği mücadele hız kesmeden sürüyor.

HALKIN YARDIMINA GÜVENLİK GÜÇLERİ KOŞUYOR

Güvenlik güçleri, terörü kırsaldan şehre taşıyan PKK'lıların kazdığı hendekleri, kurdukları barikatları, tuzakladıkları el yapımı patlayıcıları adım adım, tek tek imha ediyor, ilçeleri güvenli hale getiriyor. PKK'nın terörize eylemleri nedeniyle yaşam alanı son derece daralan bölge halkının imdadına yine güvenlik güçleri yetişiyor. Güvenlik güçleri, çatışmaların olduğu ilçelerde yaşayan mağdur halkın güvenliğini sağlıyor, gıda, giyecek, yakacak yardımı yapıyor, hasta olanları tedavi ettiriyor.

POLİSİN VE ASKERİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ: KORUCULAR

İlçeleri adım adım teröristlerden temizleyen asker ve polislerin kahramanca verdiği mücadele köy korucularını da harekete geçirdi. Gönüllülük esasıyla bu bölgelerde görev yapmak isteyen kahraman korucular, bu isteklerinin kabul görmesiyle asker ve polisle birlikte bölücü örgüt üyelerine karşı göğüs göğüse çatışmaya başladı. Sıcak çatışmalara giren gönüllü korucular bölücü örgütün korkulu rüyası oldu. Bölücü terör örgütünün koruculardan çekinmesinin en önemli nedeni korucuların bölgede yaşaması ve bölgeyi çok iyi tanımaları. Bir süre önce Sur'da ilk şehitlerini veren korucular, PKK'yı ortadan kaldırana kadar asker ve polisle birlikte operasyonlara devam edeceklerini söyledi.

"BU DİNSİZ İMANSIZLAR KÜRT DEĞİL"

Kendisi de Diyarbakır Sur'da çatışan Anadolu Köy Korucuları Birliği Başkanı Ziya Sözen, "Burayı gördükten sonra PKK'nın gerçekten Kürt olmadığını bir kez daha anladım. Burada camileri, okulları, sağlık ocaklarını her şeyi yakmışlar. İnsanlarla konuşuyoruz, onlara yaptıkları zulümler, işkenceler ağza alınacak şeyler değil. Bu dinsiz imansızlar Kürt değil, biz Kürt'üz ve gönüllü olarak buradayız" diye konuştu.

"OMUZ OMUZA ÇARPIŞIYORUZ"

Sur, Silopi ve Cizre'de asker ve polisle omuz omuza çatıştıklarını belirten Sözen, şunları söyledi: "Bizler, kolluk kuvvetleriyle koordineli hareket ediyoruz ve söz konusu illerin mülki idare amirlerinin uygun gördüğü yerlerde herhangi bir özel görevlendirmeye tabi tutulmaksızın çalışıyoruz. Malum bizler buralarda yaşıyoruz ve bu bölgeleri iyi biliyoruz. O yüzden operasyonlara büyük katkımız olacağını düşünüyoruz. Şu anda bütün bu bölgede sahaya çıkan arkadaşlarımız gönüllük esasına göre geldiler. Burada çatışmalarda da fiili olarak bulunuyorlar. Bu teröristleri bitirene kadar korucular olarak burada asker ve polisimizle birlikte olmaya devam edeceğiz."

Yüzlerce köy korucusu, dağdan inip şehirlere sızan PKK'lılara karşı polis ve askerlerimizle omuz omuza çarpışıyor.

Terörle mücadele kararlılıkla sürerken, köy korucuları da güvenlik güçlerine destek veriyor. Asıl görev yerlerinden Sur, Silopi ve Cizre gibi çatışma bölgelerine gönüllü giden korucular, asker ve polise destek oluyor.

"DEVLETİN YANINDAYIZ"

Son çatışmalarda bir şe­hit ve­ren ko­ru­cu­lar, PKK bi­tin­ce­ye ka­dar çarpışmaya ka­rar­lı­lar. Ken­di­si de Sur'da ça­tı­şan Köy Ko­ru­cu­la­rı Bir­li­ği Baş­ka­nı Zi­ya Sö­zen, "Dev­le­ti­n ya­nın­da, mil­le­ti­n hiz­me­tin­de­yi­z" dedi.

BİN 664 KORUCU ŞEHİT OLDU

Türkiye genelinde toplam 49 bin 965 korucu görev yapıyor. Sur, Silopi, Cizre ve Nusaybin'de 2 bin 700 korucu, asker ve polisle omuz omuza çatışmalara giriyor. Diyarbakır'da bin 400, Cizre'de 500, Silopi'de 500, Nusaybin'de 300 korucu operasyonlara destek veriyor. Günümüze kadar teröristlerle yapılan çatışmalarda bin 664 korucu şehit olurken, 3 binin üzerinde korucu da gazi oldu. 5 Ocak'ta sıcak çatışmaların olduğu Sur'da görev yapan Geçici Köy Korucusu Mehmet Aygün, PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı