Teröre Direndi Kansere..

Teröre Direndi Kansere..

TERÖR GAZİSİ KANSERE YENİK DÜŞTÜ

İbrahim ERİKAN, Ümit KAHRIMAN, Ekrem SARCAN


Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, geçen yıl askeri araca düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu bir ayağını kaybeden astsubay, akciğer kanseri teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, geçen yıl askeri araca düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu bir ayağını kaybederek gazi olan astsubay, akciğer kanseri teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

KANSER TEŞHİSİ KONMUŞTU

Kırıkhan ilçesindeki Güzelce Karakolu sorumluluk bölgesinde 30 Eylül 2012'de askeri araca düzenlenen roketatarlı saldırıda yaralanan ve bir ayağını kaybeden astsubay başçavuş Ahmet Mengilli'ye (40) bir süre önce akciğer kanseri teşhisi kondu.

Hastalığı nedeniyle GATA'da tedavi altına alınan Mengilli, dün hayatını kaybetti. Mengilli'nin cenazesi, ailesi tarafından memleketi Osmaniye'nin Bahçe ilçesine getirildi.

Ağacabey Camisi'nde düzenlenen törende, cenazenin cami avlusuna getirilişi sırasında Mengilli'nin bazı yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Mengilli'nin babası Ali ile oğlu Ali Kağan, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu ve İskenderun 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç tarafından teselli edildi.

ŞEHİTLİĞE DEFNEDİLDİ

İlçe Müftüsü Necati Şafak'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Mengilli'nin cenazesi, yakınları tarafından omuzlara alınarak belediyeye ait cenaze aracına taşındı. İlçe şehitliğine götürülen cenaze, burada defnedildi.

Törene, Vali Oduncu ile Tuğgeneral Atınç'ın yanı sıra Osmaniye Garnizon Komutanı Albay Ersin Kaya, Osmaniye Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Hatay Jandarma Komutan Vekili Yarbay Eşref Torun ve Mengilli'nin yakınları katıldı.

Astsubay Ahmet Mengilli'nin 2 kızı ve 1 oğlu olduğu öğrenildi.