TERÖR TURİZMİ BİTİRDİ; İPTALLER % 80'İ BULDU

TERÖR TURİZMİ BİTİRDİ; İPTALLER % 80'İ BULDU

“Sultanahmet ve Ankara patlamalarıyla turist sayısında önemli bir kayıp yaşıyorduk. Taksim'deki patlamayla beraber bu oran yüzde 70'lere doğru geriledi.

Türkiye turizmi art arda yaşanan terör saldırıları nedeniyle zor günler geçiriyor. Son olarak cumartesi günü İstanbul’un en kalabalık yerlerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde meydan gelen canlı bombalı terör eylemi de turistleri korkuttu.

RUSYA KRİZİ VE TERÖR BİTİRDİ

Rusya krizi özellikle Antalya bölgesinde doluluk oranlarını ciddi biçimde etkilemişti. Üzerine patlayan bombalar turizm gelirlerine ciddi bir darbe vuracak. Bir çok otelin dünyanın ünlü emlak sitelerine satılık ilanları verdiği ve bu sezon açmayacağı ileri sürülüyor. Özellikle Antalya bölgesinde çok sayıda otelin sezon başlamış olmasına karşın eleman alımları yapmadığı gelen bilgiler arasında.

İSTANBUL'U TERK  EDİYORLAR

Meydan Gazetesinin haberine göre, Birçok turist tatilini yarıda kesip İstanbul’dan ayrılma kararı aldı. Saldırının yaşandığı Taksim bölgesindeki otellere yapılan rezervasyonlar da iptal edildi. Patlamanın ardından yapılan rezervasyonların yaklaşık yüzde 80’inin iptal edildiği bilgisi geldi.

KAYIP % 70'İN ÜZERİNE ÇIKTI

Taksim’deki otellerden birinde çalışan bir görevli, saldırı sonrası turistlerin tam bir panik havasında otellerini terk ettiğini ve bununla birlikte doluluk oranının yüzde 40'lara gerilediğini ifade etti. Bir başka görevli ise “Sultanahmet ve Ankara patlamalarıyla turist sayısında önemli bir kayıp yaşıyorduk. Taksim'deki patlamayla beraber bu oran yüzde 70'lere doğru geriledi.

plajlar-bos-kaldi.jpg

Önceki gün patlama nedeniyle birçok turist otelimiz terk etti. Şu an yalnızca Arap müşterilerimize hizmet veriyoruz. İşler durma noktasına geldi ve bu oranın yaz aylarında daha da artacağından endişe ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TURİSTİN YARISI BİLE GELMEYEBİLİR

bodrum.jpg

Türkiye'nin turizm geliri, 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 8.3 azalarak 31 milyar 464 milyon 777 bin dolara geriledi. 2016’nın Ocak ayı verileri bu yıl kaybın daha da artacağınını söylüyor. Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısı 2016 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6.4 azaldı. Bu rakamlara göre toplam 36 milyon olan turist sayısının ise bu yıl en az yüzde 35 azalacağı tahmin ediliyor. Terör olayların artması halinde ise bu rakam daha da yukarılara çıkabilir.

İSVEÇ TÜRKİYE'YE GELMEYECEK

anemon-malatya-photos-room-guest-room-692x427.jpeg

Geçtiğimiz yıllarda İsveçli turistlerin tercih ettiği ülkeler sıralamasında ilk üçte bulunan Türkiye bu yaz dört basamak birden geriledi. Ticket Seyahat Acentası'nın araştırma sonuçlarında, geçen yıla göre İsveç'ten bu yıl yaz mevsimi için yapılan rezervasyonların yüzde 14 oranında artmasına karşın Türkiye'ye yapılan rezervasyonlar yüzde 30 oranında azaldı. Novus'un geçen yıl yaptığı araştırmada yaz rezervasyonları sıralamasında İspanya ve Yunanistan'ın arkasından üçüncü sırada yer alan Türkiye, bu yılki sıralamada yedinci sıraya geriledi. 

 

Kaynak meydan
 

Kaynak:Haber Kaynağı