TERK EDİLEN BEBEKTEN ÇIKAN ACI NOT

TERK EDİLEN BEBEKTEN ÇIKAN ACI NOT

7 günlük bebeklerini terk eden çift bıraktıkları not ile acısını paylaştı.

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde bulunan bir evin kapısının önünde, kundağa sarılı 7 günlük kız bebek terk edilmiş halde bulundu. Bez ve kıyafetleriyle bırakılan bebeğin kundağında ise 'Ben onu almaya geleceğim, durumum düzeldiğinde. Şimdi durumumuzdan dolayı bırakıyoruz. Sizden onun iyi ve sağlıklı olması için elinizden geleni yapmanızı istiyoruz. İçimiz yansa da bunu yapmak zorundayız' yazılı not çıktı.

Bugün yaşanan acı olay sabah 08.30 sıralarında Kuşçu Mahallesi Boğaz Sokak'ta meydana geldi. Evinin kapısının önünde kundakta sarılı bir bebek bulan ev sahibi, polise ve sağlık görevlilerine haber verdi. Kundağa sarılı olan 7 günlük kız bebek, ambulansla Akşehir Devlet Hastanesi'nde Çocuk Servisi'ne kaldırıldı.

Bez ve kıyafetleriyle birlikte bırakılan bebeğin kundağında ise 'Kızımız Ceren Su'yu isteyerek veya dileyerek bırakmıyoruz. Bakacak durumumuz olmadığı için ve çevremdekilerden ters tepki görmekten korktuğum için bırakmak zorunda kaldık. Sizin iyi biri olduğunuzu biliyorum ve size bırakıyorum. Allah rızası için onu bırakmayın. Ben onu almaya geleceğim, durumum düzeldiğinde. Şimdi durumumuzdan dolayı bırakıyoruz. Sizden onun iyi ve sağlıklı olması için elinizden geleni yapmanızı istiyoruz. İçimiz yansa da bunu yapmak zorundayız. Umarım bizi anlarsınız ve çocuğuma sahip çıkarsınız' yazılı not çıktı.

HEMŞİRE'DEN ANNEYE ÇAĞRI: GEL BİRAN EVVEL, GÜZEL KIZI AL

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Terk edilen Ceren Su bebeğe hastanede hemşireler sahip çıktı. Aç olan bebeğe mama veren hemşireler, daha sonra sağlık kontrolünden geçirdi.

Ceren Su'yun 2.5 kilo ağırlığında ve sağlıklı bir bebek olduğunu belirten hemşire Emine Uluçay, "Bebek, bir evin önünde bulunmuş. Ambulansla bize getirildi. Bebek açtı ve besledik. Temizledik, ısıttık. Şu an mutlu bir şekilde duruyor. Göbek bağı bez parçasıyla bağlanmış, gerekli müdahaleyi yaptım. Hastane koşullarında doğmamış görünüyor" dedi.Ceren Su bebeği sokağa bırakan anneye çağrıda bulunan Uluçay, "Gel bir an evvel bu güzel kızı al" dedi.

Sağlık durumu iyi olan Ceren Su'yun Konya'ya Çocuk Yuvası'na gönderileceği öğrenilirken, polis ailesini bulmak için çalışma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı