Terim Kabul Etmedi

Terim Kabul Etmedi

'Fatih Terim sözleşme uzatmayı kabul etmedi'

TERİM MİLLİ TAKIMA GİDİYOR


Futbol federasyonu, GS ile yollarını ayıran Fatih Terim ile resmi açıklama sonrası masaya oturacak.
Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ile yollarını ayıran teknik direktör Fatih Terim ile masaya oturuyor.
Galatasaray Yönetim Kurulu, Fatih Terim ile sözleşmesini uzatmayıp yollarını ayırması üzerine Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, "Zaten 3+1 yıllık kontrat için kendisinden söz almıştık. Ancak Galatasaray'ın resmi açıklamasını beklemeden TFF olarak hiçbir şekilde adım atmayacağız' dedi. 
 
FATİH TERİM İPLERİ KOPARDI
 
Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal ile teknik direktör Fatih Terim arasındaki kriz sonlanmak üzere. Real Madrid maçı sonrasında yönetici Adnan Nas'ın "Gitsin şimdi Fenerbahçe'yi de çalıştırsın" sözü, Terim ile yönetim arasındaki uçurumu hepten dikleştirmişti. Adnan Nas'ın bu çıkışı sonrasında Beşiktaş maçı öncesinde ise Başkan Ünal Aysal'ın telefonlarına ve mesajına cevap vermeyen Fatih Terim'in bu tutumu ipi koparma noktasına getirdi, hatta kopardı bile.
 
TERİM, AYSAL'A SAYGISIZLIK ETTİ
 
Yöneticilerin de büyük bir bölümü, Fatih Terim'in Milli Takımı çalıştırmasından rahatsız olmalarının yanısıra son tavrı ile Ünal Aysal'a büyük saygısızlık ettiği görüşünde oldukları ve büyük bir olasılıkla Fatih Terim ile yol ayrımına gidecekleri öğrenildi. Başkan Aysal'ın konuyu akşam yapılacak yönetim kurulu toplantısına getirerek son sözü söyleyeceği kuvvetle muhtemel.
 
AYSAL: "TERİM İLE GÖRÜŞECEĞİZ VE 48 SAAT İÇİNDE BİR KARAR ALINACAK"
 
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen imza törenine Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Spor Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya katıldı.
 
İmza töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Ünal Aysal, Fatih Terim ile olası alınacak bir karar sonrası hemen teknik direktör arayışlarına başlayacaklarını ve kurumun prensiplerinin önemli olduğunu, bu konuda gerekirse yetkileri kullanacaklarını dile getirdi. 
Başkan Aysal, teknik direktör Fatih Terim ile oturup 48 saat içinde bir karar alacaklarını belirterek, "Bu işler nasıl gelişti, nereye geldi size bilgi verilecek ama o gün bugün değil. Terim ile oturup bir karar almamız lazım. 48 saat içinde bir karar alınacaktır. Yönetim kurulumuzda bu konu konuşulacak. Ortada sorun olmasa bile çok konuşulursa sorun oluşur. Bizim ve Milli takımın menfaatleri için doğru bir karar almak lazım. Fatih hocanın da rahat çalışabilmesi için bir karar alınması gerekiyor. Bu konu kısa sürede neticelendirilecektir" dedi.
 
Şu ana kadar hiçbir teknik direktörle görüşmediklerini dile getiren Aysal, "Net bir şekilde söylüyorum, ben hoca aramadım, kimseye yetki de vermedim. Ama olursa, gereken profesyonelleri takıma kazandırırız" diye konuştu.
 
Aysal, sözlerine şöyle devam etti;
"Kimseye kırgınlığım yok. Benim kimseye kırılma lüksüm yok. Galatasaray benim yükümlülüğümdür. Galatasaray'ın kurumsal yapısı ve kendi içinde iyi çalışması için gayret ediyoruz. Kurumun prensipleri çok önemli, bu konuda gerekirse yetkileri kullanırız." 
 
Beşiktaş maçında kırmızı kart gören Felipe Melo hakkında ise Aysal, "Klasik bir kırmızı kart olayı gördüm. Sahadan çıkarken gayet tabii o adrenalin yapısıyla normaldir. Saygısızlık değildir. Benim oyuncum Beşiktaş seyircisine asla saygısızlık etmez" şeklinde konuştu.
 
FATİH TERİM SÖZLEŞME UZATMAYI KABUL ETMEDİ 
 
Fatih hocamızla her sene gözden geçirilmek üzere görüşmekte mutabık kaldık. Hocamız Antalyaspor maçından sonra sözleşme uzatmayı kabul etmedi. “1’er yıl uzatıyorduk şimdi neden 2 yıl dediniz” dedi. Görüşlerine saygı duyuyoruz.