TEPKİ ÇEKEN TANITIM İÇİN ÖZÜR DİLEDİLER

TEPKİ ÇEKEN TANITIM İÇİN ÖZÜR DİLEDİLER

Türkiye'yi böyle tanıtmışlardı.

Paris'te düzenlenen dünyanın sayılı moda fuarlarından Who’s Next’te Türkiye'nin tanıtımı için açılan ve büyük tepki çeken stant için organizatör firmadan özür geldi. İHKİB Başkan Yardımcısı Volkan Atik, "Tamamen İHKİB’in bilgisi dışında gerçekleştirilen enstalasyonu hiçbir şekilde kabul etmiyor ve protesto ediyoruz. Bunu fuar idaresine bildirdik. Onlar da hem İHKİB’e hem Ekonomi Bakanlığımıza özür mektubu gönderdiler" dedi.

Paris'teki fuarda Türkiye'nin tanıtımı için yapılan stanttaki fesli, dansözlü ve nargileli tanıtım dün özellikle sosyal medya üzerinde büyük tepki toplamıştı. Bu tepkiler üzerine fuarcılık firmasından  özür geldi.  

İHKİB Başkan Yardımcısı Volkan Atik,  şovun hiçbir şekilde İHKİB ile ilgisinin bulunmadığını ve fuarın ortağı olmadıklarını vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:

"Onur konuğu olarak katıldığımız Who’s Next Fuarı’nın tamamında Türk kültürünü, geleneklerini ortaya koyan titiz bir çalışma sergiledik. Dünyanın dört bir yanından katılımcılar, fuarın her bir noktasında Cumhuriyet Türkiye’sinin aydınlık yüzünü, tasarım ve üretim gücünü gördüler.

Ancak fuarın kapalı olduğu bir saatte bizimle uzak yakın ilgisi olmayan ve tamamen bilgimiz dışında söz konusu etkinlik düzenlendi. Arkadaşlarımız anında müdahale ederek, hiçbir şekilde onaylamadığımız gösterinin kısa sürede bitirilmesini sağladılar. Anında fuar idaresine söz konusu gösteriyi kınadığımızı ve protesto ettiğimizi bildirdik. Fuara katılan firmalarımız olayı protesto ettiler. Hiçbir şekilde Türkiye’yi yansıtmayan şovun, aylar süren emeğimizin ve modern Türkiye vurgularımızın önüne geçmesini kabul etmiyoruz. Fuar idaresi de üzüntülerini paylaşarak hem bize hem Ekonomi Bakanlığı’na yönelik özür mektubu gönderdiler. Bu mektubu da Türkiye kamuoyu ile paylaşıyoruz."

Türkiye'yi böyle tanıtmışlardı

frr.jpeg

fransa-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı