TEPECİK EĞİTİM HASTANESİ ACİL SEVİSTE DAYAK İSYANI

TEPECİK EĞİTİM HASTANESİ ACİL SEVİSTE DAYAK İSYANI

İZMİR'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, aynı gün güvenlik elemanları ile acil servis görevlilerine yönelik bıçaklı saldırıya sağlık çalışanları tepki gösterdi. Dr. İsmail Karademirci, arkadaşları adına yaptığı açıklamada...

İZMİR'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, aynı gün güvenlik elemanları ile acil servis görevlilerine yönelik bıçaklı saldırıya sağlık çalışanları tepki gösterdi.

SALDIRIYI KINIYORUZ

Dr. İsmail Karademirci, arkadaşları adına yaptığı açıklamada taşeron sistemin mağduru çalışanlara yapılan saldırıyı kınadıklarını, saldırganları serbest bırakan adalet sistemine ise isyan ettiklerini dile getirdi.

GÖĞSÜNDEN BIÇAKLADI

Geçen salı günü, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde yaşanan ilk olayda, yakınını ziyaret etmek isteyen bir kişi, geçişine izin vermeyen güvenlik görevlisiyle tartıştı. Ertesi gün tekrar hastaneye gelen saldırgan, bu kez yanında getirdiği bıçakla tartıştığı güvenlik görevlisini göğsünden bıçakla yaraladı. Ağır yaralanan güvenlik görevlisi, tedavi altına alındı. Bu arada olaya müdahale eden diğer güvenlik görevlilerinin yakalayıp polise teslim ettiği saldırgan, sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

2.SALDIRGANLAR KAÇARAK İZLERİNİ KAYBETTİRDİ

Aynı gün yaşanan ikinci olayda, ise, yakınını acil servise getiren bir kişi, içeriye girmesine izin verilmeyince, önce kendisini astsubay olarak tanıtıp ardından da çağırdığı ondan fazla arkadaşıyla yine güvenlik görevlileri ile acil servisi çalışanlarını tartakladı. İkinci olayın saldırganları ise, kaçarak izlerini kaybettirdi.

Yaşanan iki saldırıya tepki gösteren hastane çalışanları, acil servisi önünde basın açıklaması yaptı. Çalışanlar adına açıklama yapan SES işyeri temsilcisi Dr. İsmail Karademirci, taşeron sistemi mağduru çalışanlara yapılan saldırıyı kınadıklarını, saldırganları serbest bırakan adalet sistemine ise isyan ettiklerini dile getirdi. Karademirci, şöyle dedi:

"Biz hastane çalışanları, sağlıkçılar olarak, can güvenliği, hastalarımıza rahat ve güven içinde, hizmet verebileceğimiz çalışma ortamı istiyoruz. Buradan hastalarımıza, hasta yakınlarına ve halkımıza sesleniyoruz. Acil servisi ve hastanelerde, yaşanan sorunların, sıkıntıların ve yetersizliklerin sorumlusu sizlere gece- gündüz fedakarca hizmet veren hastane personeli değildir. Sendika olarak, acil servislerde gerekli önlemlerin alınmasını ve düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın can güvenliği sağlanmalıdır."

Sağlık çalışanlarına destek veren ve aynı zamanda da CHP İl Başkan Yardımcısı da olan Dr. Ülkümen Rodoplu ise acil servislerin hastanelerin vitrini olduğunu, bu alanların iyi koordine edilmesi gerektiğini, buraları bile yönetemeyenlerin ülkeyi de yönetemeyeceklerini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

TEPECİK EĞİTİM HASTANESİ ACİL SEVİSTE DAYAK İSYANI

Kaynak:Haber Kaynağı