TEM'DE CUMA NAMAZI: BAKIN İÇLERİNDE KİM VAR

TEM'DE CUMA NAMAZI: BAKIN İÇLERİNDE KİM VAR

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, TEM otoyolu Edirne gişeleri yakınında bekleyen Suriyeli mültecilerle birlikte yolda Cuma namazı kıldı.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, otoyolun güvenlik şeridinde önlem aldığı alana seccadelerini seren Suriyeliler için Kadı Bedrettin Camii İmam Hatibi Hasan Cerrah tarafından 'İslam'da kardeşlik, birlik ve beraberlik' konulu Türkçe hem de Arapça olarak hutbe verildi.

MAKAM ARACI İLE GELİP YOL KENARINDA NAMAZA DURDU

Namazdan önce Edirne Valisi Dursun Ali Şahin makam aracı ile Suriyeli mültecilerin beklediği TEM otoyoluna geldi. Daha sonra Vali Şahin otoban kenarında mültecilerle birlikte Cuma namazı kıldı.

"HEPSİNİ SINIRA SALAMAYIZ"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin namaz sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli mültecilerin temsilcilerinin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşeceğini, ancak 1 Kasım seçimleri nedeniyle milletvekili aday listelerinin hazırlanmasından dolayı görüşmenin gerçekleşemediğini söyleyerek, “Temsilci arkadaşlar mutlaka Başbakan ile görüşecekler. İsterlerse Ankara’ya yollayacağız. Bu görüşme bugün ya da yarın olabilir. Bu görüşmeden sonra bir neticeye varılacak. Ayrıca istiyorlarsa seçecekleri temsilcileri Yunanistan sınırına götürüp seslerini duyurmaları için burada gazetecilere açıklama da yapabilirler. Ama hepsini sınıra salmamız mümkün değil” dedi.

61654_6719_18092015170816_3.jpg


SURİYELİLERİN UMUTSUZ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

YUNANİSTAN üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne'ye gelen Suriyeli mültecilerin umutsuz bekleyişi 4 gündür sürüyor. 

GECEYİ AĞAÇ ALTLARINDA BATTANİYELERE SARILARAK GEÇİRDİLER

TEM otoyolu Edirne gişeleri yakınlarında bekleyen 800'ün üzerindeki Suriyeli mülteci, geceyi bölgedeki ağaç altlarında ve battaniyeler üzerinde yatarak geçirdi. Bu sabah yattıkları bölgede temizlik yapan mülteciler daha sonra kendilerine ikram edilen kahvaltıyı almak için uzun kuyruk oluşturdu. Mülteciler beklemeleri sırasında kirlenen eşyalarını da yıkayıp ağaçlara asarak kuruttular. 

"ANLAŞMA SAĞLANMAZSA YUNANİSTANA YÜRÜYECEKLER"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in mültecilere bulundukları bölgeyi terk etmeleri için verdiği süre bugün doluyor. Bölgedeki mültecilerinin sözcülerinden Fedi El Dere ise yaptığı açıklamada bugün saat 15.00'e kadar Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşme sağlanmazsa Yunanistan’a doğru yürüyeceklerini açıkladı.

61654_6719_18092015170816_8.jpg

HAVADAN GÖRÜNTÜ ALAN DRONEYE EL SALLADILAR

Suriyeli mülteciler bulundukları alanda bir İtalyan televizyonu tarafından havadan görünü almak için kısa süreliğine uçurulan drone heyecan yarattı. Mülteciler Almanya’nın kendilerini görüp ülkeye girişlerine izin vermeleri için uçan Drone’ye alkışlarla el sallayıp sevinç gösterilerinde bulundular. Mülteciler kendi aralarında, ‘Bu uçan helikopteri Almanya gönderdi bizim durumumu tespit edip geçmemize izin verecek’ diye yorumladılar.

Ali Can ZERAY / EDİRNE

Kaynak:Haber Kaynağı