TEM BOLU DAĞI GEÇİŞİNİN ANKARA YÖNÜ ULAŞIMA KAPANDI

TEM BOLU DAĞI GEÇİŞİNİN ANKARA YÖNÜ ULAŞIMA KAPANDI

Milyarlarca lira harcanan ve AKP İktidarının her fırsatta övündüğü otoyollar ve bölünmüş yollar kış gelince sınıfta kaldı. Türkiye'nin en önemli arterlerinin ilk sırasında gelen TEM Bolu Dağı'nda yine kapandı.

Bolu Dağı'nın TEM ve D-100 Karayolu geçişleri TIR'ların kayması sonucu Ankara yönünde kapandı. Karayolları Bölge Müdürü Mustafa Karademir, TIR'ların yolların kapanmasına neden olduğunu söyledi.

SUÇ TIRLARA YÜKLENDİ

2 günden bu yana ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği Bolu'daki tatil yarını da kapsayacak biçimde uzatıldı. Bolu Dağı'nda kar yağışı iki günden bu yana aralıksız devam ederken, yeşil alanlarda kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. Dün, Bolu Dağı'nın her iki geçişinin Ankara yönü ulaşıma kapanırken, yolların ulaşıma açılmasının ardından araçlar adım adım ilerledi.

Bugün saat 07.30 sıralarında, TEM'in Bolu Dağı geçişinin Ankara yönü araçların kayması sonucu ulaşıma kapandı. TEM'in İstanbul yönünde ulaşım tek şeritten sağlanıyor. TEM'in Bolu Dağı Tüneli Mevkii'nde dün yolun sağ şeridinde duran TIR'lar gece boyunca devam eden kar yağışı sonucu karların içine gömüldü.

SADECE 20 ARAÇLA ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinin Ankara yönü de bugün saat 09.00 sıralarında ulaşıma kapanırken, İstanbul yönünde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Karayolları ekiplerinin yaptığı kar küreme ve tuzlama çalışmasına rağmen yol kısa sürede yoğun kar yağışı nedeniyle karla kaplanıyor. Karayolları 4. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, 20 araçla ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, şöyle dedi:

"TEM'in Ankara istikameti ulaşıma kapalı durumda. Seyir halindeki tedbirsiz TIR'lar yüzünden yollar kapanıyor. Yolların kapanmasının tek sebebi güvensiz şekilde ilerleyen TIR'lar. Ekiplerimiz yol açma çalışmalarına devam ediyor."

 

Kaynak:Haber Kaynağı