TELEFONUNUZU DAHA HIZLI ŞARJ ETMENİZİ SAĞLAYACAK 5 YÖNTEM

TELEFONUNUZU DAHA HIZLI ŞARJ ETMENİZİ SAĞLAYACAK 5 YÖNTEM

Akıllı telefonlar iyi hoş da birde şu şarj sıkıntısı olmasa... Neyse ki bu derdinizi bir nebze de olsa hafifletecek bazı taktikler var.

Akıllı telefonlar gün geçtikçe sahip oldukları donanımsal ve yazılımsal özellikler bakımından inanılmaz bir gelişme kaydetmekte. Ancak hala kullanıcılar için sorun olan bir şey var; batarya ömrü ve şarj süresi. Her geçen gün telefonların batarya kapasiteleri yavaş yavaş artmakta ancak buna bağlı olarak şarj süreleri de uzamakta. Özellikle acil durumlarda telefonun şarj seviyesinin az oluşu çoğumuzun en büyük kabuslarından.

Peki bu gibi durumlarda ne yapmak lazım? Örneğin evden acilen çıkmanız gerekiyor ancak telefonunuzun şarjı yerlerde. İşte bu tarz durumlarda, kısa sürede telefonunuzu işinize yarayacak  şekilde şarj etmeniz için sizlere verebileceğimiz beş adet önemli tavsiyemiz var;

Telefonunuzu Her Zaman Duvarlardaki Prizden Şarj Edin

Telefonunuz için en idael şarj yeri evlerimizin hemen hemen her odasında bulunan elektrik prizleridir. Uzatma kabloları vb aparatlar yerine doğrudan duvardaki prizden  telefonunuzu şarj etmeye çalışın. Bilgisayar ya da laptop gibi USB kablosu kullanılarak yapılan şarjlardan kesinlikte uzak durun.

Yüksek Güçte USB Adaptörleri Kullanın

İlk tavsiyemize uyup telefonunuzu duvardaki prize taktınız değil mi? Süper. Şimdi bir de şarj adaptörünüzü kontrol edin. Çünkü telefonunuzun şarjında en önemli rolü onlar oynuyor. Adaptörünüzün yüksek güçte olması her zaman sizin işinize yarar. Örneğin iPhone’u ele alalım; iPhone 6’lar 1amp’lik adaptörlere sahipler ancak, aslında 2.1amp’ye kadar adaptörleri kaldırabilirler. Yani bir iPad’iniz varsa onun şarj aleti ile iPhone’unuzu rahatlıkla şarj edebilirsiniz. Üstelik bu durum telefonunuza ya da bataryanıza herhangi bir zarar vermez. Adaptörününüz özelliklerini kontrol ederek bir tık fazlasını edinmeniz size yarar sağlayacaktır.

Önceliği Taşınabilir Şarj Aletlerine (Power Banks) Verin

Kullanımı her geçen gün artan power bank’ler gerçekten bazı durumlarda hayat kurtarıcı olabiliyor. O yüzden eğer sizde bir power bank sahibi iseniz, acil durumlarda şarj önceliğini power bank’e verin. Zira taşınabilir şarj aletleri her zaman akıllı telefonlardan daha hızlı şarj olur.


Telefonunuzu Uçak Moduna Alın

Telefonunuzu uçak moduna almanız yeterli. Gerekli işlemler doğal olarak zaten gerçekleşecektir. Tabii mesaj ya da arama bekliyorsanız.

Sürekli Şarj Seviyenizi Kontrol Etmeyin

Telefonunuzun şarjını azaltan en önemli faktör kuşkusuz piksellerin, bilmem nelerin cirit attığı ana ekranınızdır. Ve siz her dakika gidip şarj seviyenizi kontrol ederseniz dolmakta olan şarjın ciddi bölümü sürekli açılıp kapanan ekrana gider. Yani 2 ileri 1 geri yaparsınız, bu durum da şarj süresini uzatır.