TEKİRDAĞ'DA YABANCI FUHUŞUNDA SKANDAL

TEKİRDAĞ'DA YABANCI FUHUŞUNDA SKANDAL

Skandalı raporlayıp üstlerine sunan Emniyet Müdürü görevden alındı

POLİS ŞEFİ DURUMU RAPORLADI

Tekirdağ Emniyeti’nde koruma altında tutulan yabancı kadınların polis tarafından fuhuşa sürüklendiği ortaya çıktı. Skandalı raporlayıp üstlerine sunan emniyet müdürü görevden alındı.

Skan­dal olay Te­kir­dağ Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü Ya­ban­cı­lar Şu­be Ge­ri Gön­der­me Mer­ke­zi’n­de ya­şan­dı.

Bugün'ün haberine göre; Ge­rek­li ev­rak­la­rı ol­ma­dık­la­rı için ül­ke­le­ri­ne gön­de­ril­mek üze­re Ge­ri Gön­der­me Mer­ke­zi­’ne yol­la­nan ya­ban­cı uy­ruk­lu ka­dın­la­rın ay­nı şu­be­de ça­lı­şan po­lis­ler ta­ra­fın­dan es­nafa ve po­lis­le­re pa­zar­lan­dı­ğı id­di­a edil­di.

RAPORLA BELGELENDİ

Ge­ri Gön­der­me Mer­ke­zi­’n­de­ki fu­huş id­di­ala­rının ar­dın­dan Ya­ban­cı­lar Şu­be Mü­dü­rü Ömer Öz­den detaylı bir araştırma yaptı.

Ha­zır­la­dığı raporu İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Ha­lil Tu­ran Ero­l’­a sun­du. Raporda, has­ta­ne­ye gö­tür­me amaç­lı şu­be­den çı­ka­rı­lan ka­dın­ların an­la­şı­lan ki­şi­le­re ve ad­re­se polis aracıyla bırakıldığı yer aldı. Fuhuş skandalının tüm detayları belgelendi.

VALİ: RUTİN UYGULAMA

Ancak Emniyet Müdürü Erol, id­di­alar­la il­gi­li so­ruş­tur­ma aç­ma­dı. Ardından ra­po­ru ya­zan Ömer Öz­den, Va­li En­ver Sa­li­hoğ­lu ta­ra­fın­dan gö­rev­den alın­dı ve ye­ri­ne ata­ma ya­pıl­ma­dı.

Va­li Sa­li­hoğ­lu, olayı doğ­ru­la­dı. Ge­ri Gön­der­me Mer­ke­zi­’n­de­ki 10 po­li­sin gö­rev­den alı­nıp baş­ka şu­be­le­re ve­ril­me­si­nin ru­tin bir uy­gu­la­ma ol­du­ğu­nu söy­le­di.

SORUŞTURMA YOK, CEZA VERİLMEDİ

Yabancı uyruklu kadınları pazarladığı iddia edilen Ramazan Baydar’ın 3 yıl önce Tekirdağ’da Trafik Şube Müdürlüğü’nde çalışırken görevinden alındığı öğrenildi. Baydar hakkında bir soruşturma açılmadığı ve başka bir şubede görevine devam ettiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı