TEKİRDAĞ İSMİNİ GERİ İSTİYOR

TEKİRDAĞ İSMİNİ GERİ İSTİYOR

TEKİRDAĞ İSMİNİ GERİ İSTİYOR

Tekirdağ’ın büyükşehir olması ile tüm dünya tarafından “Tekirdağ” olarak bilinen Merkez ilçenin adının kimseye sorulmadan Süleymanpaşa’ya dönüştürülmesine tepki gösteren Tekirdağ'lı Yazar-Gazeteci Nijat Ayvaz, Tekirdağ Tuğlalı Park’ta imza kampanyası başlattı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, STK temsilcileri, gazeteciler, Tekirdağ’ın tanınmış bir çok ismi ve vatandaşlar destek verirken kampanyayı düzenleyen Gazeteci Nijat Ayvaz “Bu imza kampanyası fikri, uzun zamandır yazdığımız ve Süleymanpaşa’nın bu kentte yaşayan bizlere dayatılmış bir isim olduğu gerçeğini, bir kez daha gündeme getirmek için yapılmaktadır. Tekirdağ hepimizin ve bize dayatılan Süleymanpaşa adıyla değil, bir referandumla Tekirdağlılar yaşadığı kentin adını seçme hakkını istiyor. Tekirdağ'da yaşayan vatandaşlarımızı imza atmaya davet ediyoruz." dedi.

st05.png

İmza kampanyası hakkında açıklamalarına devam eden Gazeteci Nijat Ayvaz, "Tekirdağlılar 1927 yılından beri yani, 87 yıldır Tekirdağ adıyla yaşadıkları kentte 1 Nisan 2014 itibari ile Süleymanpaşalı diye yaşamaya başladılar. Bir çok kişi bu değişimi Facebook sosyal paylaşım sitesinden fark etti. Tepkiler çığ gibi büyürken, kamu adına bizlerde çok zaman bu rahatsızlığı dile getirdik. Fakat yetkililerce çok fazla dikkate alınmamış olacak ki, Tekirdağlıların yaşadıkları kentin isminin değiştirilirken 180 bin kişiye sorulmamasına bir kırgınlıkları olduğu gerçeği de fark edilemedi. Ayrıca Süleymanpaşa isminin kentimize verilirken sürekli öne sürülen Rumeli fatihi Süleyman Paşa’ya iade-i itibar yapıldığını ve kendisine Tarihteki hak ettiği değer verilmiş oldu diyen bazı kişilere sormak lazım, Süleyman Paşa’nın böyle bir iade-i itibara ihtiyacı mı vardı? Asıl kent merkezin de 180 bin kişinin yaşadığı Tekirdağlı yaşadıkları şehrin adı değiştirilirken kendilerine sorulmayışı nedeniyle iade-i itibar beklemektedir.” İfadelerini kullandı.

Her yaştan yaşadığı kente sahip çıkan Tekirdağlının destek verdiği imza kampanyasının ilk gününde  3 binden fazla imza toplandı. Kampanya da imza atan halk, büyük çoğunlukla şehrin adının Tekirdağ kalmasını belirtirken, imza esnasında öneri kısmında da Rumeli,  Rodosto, Ganos, Marmara, Tekirdağ Merkez, Mustafa Kemal Paşa, Namık Kemal isimleri öne çıktı.

Tekirdağ Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Nijat Ayvaz, “Tekirdağ’da 87 yıldır aynı adla yaşayan 180 bin kişinin yaşadığı kentin adını belirlemesi için bir referandum isteğinin yetkililere ulaştırılması adına düzenlenen bu imza kampanyasına, tüm Tekirdağlıları davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Ayvaz’ın açıklamasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Gazeteci ve Fotoğraf Sanatçısı Nijat Ayvaz’ın Üç Kemaller Parkı (Tuğlalı Park)’ta başlattığı ‘Tekirdağ Süleymanpaşa Değildir’ adlı imza kampanyasına katılarak destek verdi. Standa gelerek imzasını atan Albayrak; “Kimseye sorulmadan Süleymanpaşa adını alan Tekirdağ Merkez İlçenin adının halkımız tarafından belirlenmesini istiyoruz. Ben de bu ismin halk tarafından belirlenmesi için Nijat Ayvaz arkadaşımızın kampanyasına destek veriyorum” diye konuştu.

Akşam saatlerinde Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ta Tuğlalı Park’ta kurulan standa gelerek imza kampanyasına destek olurken imza kampanyasının 14-21 Mayıs tarihlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında; 'Tekirdağ Süleymanpaşa Değildir' ve 'Yaşadığımız Kentin İsmini Tekirdağlılar Belirliyor' başlıkları ile Tuğlalı Park ve TEKİRA önünde devam edeceği açıklandı.

so.jpg

Sitemiz teknoloji editorlerinden Soykan OZCELIK'in de teknolojik olarak kampanyanın başarıya ulaşmasında katkı yaptığı imza kampanyası her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Kiraz Festivali" süresincede devam edecek.

İmza kampanyasi ve diğer deyatlar için

https://www.facebook.com/Tekirdagisminigeriistiyor

change.org kampanyasi icin http://chn.ge/1n9KbVP

anket http://bit.ly/1taRvj7