TEK KELİMEYLE GAFLET!

TEK KELİMEYLE GAFLET!

Musul’daki 10 özel harekatçı baskından 3 gün önce göreve başlamış.

Musul’da Başkonsolosluğu basan IŞİD tarafından rehin alınan rehin alınan özel harekatçıların 10’unun baskından 3 gün önce göreve başladıkları ortaya çıktı. 7 Haziran’da konsoloslukta işbaşı yapan ve halen IŞİD’in elinde olan 10 özel harekatçı Musul’u hiç tanımıyor. Ankara’dan konsolosluktaki personelin tahliyesi için talimatın 9 Haziran’da geldiği, Başkonsolos’un da bölgeyi tanımayan yeni özel harekatçılarla tahliyeyi gerçekleştiremediği belirtildi.

IŞİD’in Musul işgali sonrası Türk Başkonsolosluğunu da ele geçirmesine karşı Türkiye’nin hazırlıksız yakalandığı v ehiçbir önlem almadığı konusundaki bilgilere yeni boyutlar ekleniyor. Edinilen bilgilere göre Musul Başkonsolosluğu’nda 30 özel harekatçı, 3 polis ile birlikte rehin alınan 49 kişi için gerekli güvenlik hiçbir önlemin alınmadığı ortaya çıktı. Tehlikeli bölgelerde özel harekatçıların 3 ay süreyle görev yaptığına işaret eden kaynaklar, 7 Haziran’da Konsoloslukta görev yapan polislerin görev değişiminin yapıldığını ve 10 polisin görev yeni başladığı bilgisini verdi. 10 özel harekatçı polisin Musul’u hiç tanımadıklarına dikkat çekildi.

IŞİD’in Musul’u işgal etmesinin ardından başkonsolusluk hedef lahine gelirken, personelin tahliyesi için talimatın 9 Haziran’da gittiği, ancak Başkonsolos Yılmaz’ın durumun tehlikeli olması nedeniyle ve özel harekatçıların da şehri ve bölgeyi hiç bilmemeleri nedeniyle tahliyeyi göze alamadığı ifade edildi.

IŞİD polis değişiminden haberdar

24 Mayıs’ta Başkonsolos Öztürk Yılmaz ve konvoyına uzaktan kumandalı bomba ile saldırı yapıldığı anımsatan kaynaklar, Musul’daki güvenlik tehdidi artarken güvenlik ekibinin değiştirilmesinin de hata olduğunu belirtti.

Türk ekibinin değişimi sırasında da IŞİD’in bu değişimden haberdar olduğu ifade edildi. Türk ekibine daha önce yapılan saldırının da, IŞİD tarafından bölgenin ve Türk temsilciliğinin çok yakından takip edildiğinin göstergesi olduğuna işaret eden kaynaklar, değişim öncesinde de kentte gerginliğin arttığına işaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı