Tek başına Adalet için İzmir'den Ankara'ya yürüyor

Tek başına Adalet için İzmir'den Ankara'ya yürüyor

10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybeden İsmail Kızılçay’ın ağabeyi Adem Kızılçay başta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça olmak üzere ihraç edilmiş tüm kamu çalışanlarına destek olmak için İzmir’den Ankara’ya yürüyor.

TEK BAŞINA İZMİR ANKARA 

Açlık grevinde 110 günü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile kamudan ihraç edilmiş tüm çalışanlara destek olmak amacıyla 57 yaşındaki emekli Adem Kızılçay İzmir’den Ankara’ya doğru yürüyüşe başladı. Daha önce Yüksel Caddesi’nde Gülmen ve Özakça’yı ziyaret ettiğini ve gözlerindeki kararlığı gördüğünü söyleyen Kızılçay, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda kardeşi İsmail Kızılçay’ı kaybetmişti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ESİNLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutuklanan milletvekili Enis Berberoğlu için başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nü sosyal medyada gördükten sonra yürüyüşe başladığını belirten Kızılçay, “Ben bireysel olarak İzmir’den yola çıktım. 

BENİM YÜRÜYÜŞÜM FARKLI

Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne de çok saygı duyuyorum fakat o yürüyüş ile benim yürüyüşüm arasında fark var. Ben ölümle yaşam arasındaki ince ayrım için yürüyorum. İki mesele de adalet için olabilir ama önceliğimiz ölüme doğru giden Nuriye ve Semih olmalıydı” dedi.

İlgili Haberler