Teğmen Mehmet Ali Çelebi Cezaevi'nden Çıktı

Teğmen Mehmet Ali Çelebi Cezaevi'nden Çıktı

Ergenekon Davası’nın tutuklu sanıklarından Teğmen Mehmet Ali Çelebi tahliye edildi. İstanbul 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar v...

Ergenekon Davası’nın tutuklu sanıklarından Teğmen Mehmet Ali Çelebi tahliye edildi. İstanbul 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verilen Çelebi’yi, eşi, kız kardeşi ve yakınları karşıladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Teğmen Mehmet Ali Çelebi’yi telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

 

2007 yılında başlayan Ergenekon operasyonları kapsamında tutuklanarak Hasdal Cezaevi'ne konulan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, akşam saatlerinde alınan tahliye kararlarının ardından serbest bırakıldı. Teğmen Çelebi'yi, Silivri'de gerçekleştirilen duruşmalar sırasında tanışarak cezaevinde evlendiği eşi Kezban Çelebi, kız kardeşi Eda Çelebi ve yakınları karşıladı. Tahliye işlemlerinin yapılmasının ardından Hasdal Cezaevi nizamiyesinde kendisini bekleyen yakınlarıyla kucaklaşan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, daha sonra dışarı çıkarak basın açıklaması yaptı.

Konuşmasına Silivri, Hasdal, Maltepe, Hadımköy, Sincan, Mamak ve Şirinyer'de nöbet tutan silah arkadaşları ve komutanlarını selamlayarak başlayan Teğmen Çelebi şöyle konuştu:


"Ne hissediyorsun diyorsanız, cephede silah arkadaşlarını bırakmak zorunda kalan bir askerin huzursuz ruh halindeyim. Çünkü henüz adalete doymadık. Adalet hala kan ağlıyor. Silah arkadaşlarım, komutanlarım, eve dönüş yolundaki adımlarına kavuşmadıkça, bugün benim elde etmiş olduğum özgürlüğün hiçbir anlamı yoktur. Ergenekonmuş, Balyozmuş, Poyrazköymüş, Amirallere Suikastmiş, Askeri Casuslukmuş; bunların hepsi yalanın doğruya büyüklük taslaması. Hepsi illüzyon, kamuoyunda söylenegelen adlarıyla, kumpas davalar. Yani hiçlik; ama emin olun hiçlik hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı. Hiçlik hiç bu kadar zamanımızı çalmamıştı. Hiçlik hiç bu kadar insanı mağdur etmemişti. Bunların hepsi hukuk adı altında yapıldı. Oysa hukuk insanca adilane yaşamı temin etsin diye var. Zulmün yardakçısı olsun diye değil. Tüm komutanlarımın silah arkadaşlarımın irade beyanı şudur. 'Bizler karşımızda ölüm, elimiz vicdanımızda torunlarımızın yarın inceleyeceği tarihe ait mesuliyetler gözümüzün önünde. Yolumuzu Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti için yaşam nöbeti çizen sözleri ve direktifleri çerçevesinde çiziyoruz.' Herkes bilsin ki; buradaki komutanlarım nöbetlerine devam etmektedirler. Mustafa Kemal'i her zamanda, her mekanda, her koşulda savunacağız, ona siper olacağız. Mustafa Kemal Atatürk şu an yükseklerdedir. Ama bacakları hala duyarlıdır. Yere değdirmese de bizim gibi şerefli Türk subaylarının, şerefli Türk aydınlarının, onurlu Türk gençliğinin başlarına basa basa, omuzlarına basa basa ileri atıyor adımlarını. Yürüyecek, yürüteceğiz onu. O bu topraklarda hiç kaybetmedi, yine kazanacak."

Eşinin tahliye olmasını buruk bir sevinçle karşıladığını ifade eden Kezban Çelebi ise, "Eşimin tüm söylediklerine ben de katılıyorum. Ve burada benim yaşadığım heyecanı, mutluluğu en az ama en az benim kadar hak eden bütün anneler, bütün eşler, bütün sevgililer, bütün çocuklar babalarına, eşlerine, sevdiklerine kavuşmadıkça şimdiye kadar boğazımda yumruk olarak duran acı şu andan itibaren yine eksik olarak devam edecek. O günü gördüğümüzde hepimiz mutlu olacağız" diye konuştu.

Kendisini karşılamaya gelenlerin "Hepimiz Mustafa Kemalin askerleriyiz", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde tekrar cezaevi nizamiyesine giren Teğmen Mehmet Ali Çelebi, daha sonra araç konvoyla birlikte evine gitti.

 


MD (İY)

Teğmen Mehmet Ali Çelebi Cezaevi'nden Çıktı

Kaynak:Haber Kaynağı