TEFECİ OPERASYONU 26 TUTUKLU

TEFECİ OPERASYONU 26 TUTUKLU

Ülke genelinde ekonomik güçlük çekenlerin sayısı çoğalınca tefecilik hortladı

ANTALYA'da polisin üç ilde yaptığı eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 35 kişiden örgütün lideri olduğu öne sürülen İ.H.P ile 26 kişi tutuklandı.

TEFECİLİK HORTLADI

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Antalya, Isparta ve Diyarbakır'da yaklaşık 6 aydır yürütülen çalışma kapsamında 4 gün önce eş zamanlı operasyon düzenlendi. 38 ayrı adreste ve şüphelilere ait araçlarda yapılan aramalarda 8 değişik çap ve markalara ait tabanca, av tüfeği, tabancalara ait 10 şarjör ve 128 değişik çap ve marka fişek, muşta, 36.3 gram esrar, 1 gram kokain ile çok miktarda doküman ele geçirildi.

SUÇ MAKİNELERİ

Operasyon çerçevesinde gözaltına alınan 35 kişi, haklarında 'Suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak', 'Var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanmak suretiyle nitelikli yağma', 'Mala zarar verme', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Tehdit', 'Suç eşyasının satın alınması', 'Yargı görevini yapanı etkileme', 'Nitelikli dolandırıcılık', 'Tefecilik', 'Özel belgede sahtecilik' ve 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından hazırlanan evraklarla dün sabah adliyeye sevk edildi. 

26 KİŞİ TUTUKLANDI 9 KİŞİ SERBEST

Geç saatlere kadar süren savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden örgüt lideri olduğu öne sürülen İ.H.P ve 26 kişi tutuklandı. 9 kişi ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı