TECAVÜZCÜ CEZA ALDI AMA RAPOR İŞKENCESİ BİTMEDİ

TECAVÜZCÜ CEZA ALDI AMA RAPOR İŞKENCESİ BİTMEDİ

Diyarbakır'daki tecavüz davası kısmen sonuçlandı.

DİYARBAKIR'da okula giderken alıkonulup, tecavüze uğrayan 13 yaşındaki F.S. adlı erkek çocuğa 3 farklı kurumdan rapor aldırıldı. Yargıtay içtihatları gereği raporları yeterli bulmayan mahkeme, F.S.'nin polis zoruyla Dicle Üniversitesi'ne sevk edilmesini ve 'beden ve ruh sağlığı raporu' alınmasına karar verdi. F.S.'nin tekrar muayeneye gitmemesi üzerine davayı kısmen karara bağlayan mahkeme, sanık B.Ç.'yi 36 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık hakkındaki 'Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' davası ise rapor geldikten sonra karar verilmek üzere ayrıldı.

Diyarbakır'da 2013 yılının Ocak ayında, okula gitmek için evden çıkan F.S., yolda karşılaştığı 25 yaşındaki B.Ç. tarafından ölümle tehdit edilerek ve şiddet uygulanarak, bir binanın bodrum katına götürüldü. Tecavüze uğrayan F.S., korkunç olayı ailesine anlattı. Durumun polise intikal etmesi üzerine, F.S.'nin psikolog gözetiminde ifadesi alınarak, soruşturma başlatıldı. F.S.'nin teşhis ettiği B.Ç., tutuklanarak hakkında 'yağma', 'hırsızlık', 'mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'mala zarar verme' suçlarından 40 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. B.Ç.'nin daha önceden de çok sayıda cinsel istismar, taciz, tecavüz ve hırsızlık suçundan sabıkasının bulunduğu ve halen çok sayıda dosyadan yargılandığı da ortaya çıktı.

3 RAPOR ALINDI

Olaydan sonra rapor için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen F.S.'ye tecavüz edildiği belirlendi. Daha sonra Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen F.S.'nin ruh sağlığının bozulduğu tespit edildi. Son olarak Sağlık Bakanlığı Çocuk İzlem Merkezi'ne götürülen F.S., muayene ve görüşmeye alındı. Adli Tıp Kurumu, Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Çocuk İzlem Merkezi'nden alınan 3 ayrı rapor, dava dosyasına konulurken, tecavüzün meydana geldiği bodrum katında inceleme yapan polis, boş bir kağıt mendil poşeti bularak kriminal incelemeye gönderdi. İncelemede poşetin üzerinde şüphelinin sol el orta parmak izi tespit edildi. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede de sanığın mağdura birden fazla nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu ve mağdurun ruh sağlığının bozulduğu belirtildi.

POLİS ZORUYLA RAPOR ALDIRILMASINA KARAR VERİLDİ

Yargılama sırasında Yargıtay içtihatlarını gerekçe gösteren mahkeme, F.S.'nin Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek, beden ve ruh sağlığına ilişkin kurul raporu aldırılmasına karar verdi. Yaşadığı tecavüz olayı ve 3 ayrı muayene sonucu psikolojisi bozulan F.S. ise mahkeme kararına rağmen rapor için hastaneye gitmedi. Mahkeme ise daha önce alınan raporun bilirkişi doktor tarafından yazıldığını ve Yargıtay içtihatları kapsamında hükme esas alınamayacağını belirterek, mağdurun baba ve annesinin rızasına bakılmaksızın zorla hastaneye götürülmesine karar verdi. Ancak zorla götürme kararına rağmen mağdur F.S., rapor almak için hastaneye gitmedi.

SANIĞA CEZA YAĞDI

Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuklu sanık B.Ç. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada son sözleri sorulan B.Ç., tahliyesini talep etti. Daha sonra esas hakkındaki görüşünü açıklayan Savcı sanığın cezalandırılmasını istedi. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme B.Ç.'yi 'Zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Cinsel amaçlı çocuğa karşı silahlı hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Gasp suçundan 36 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

RAPOR İŞKENCESİ BİTMEDİ

Mahkeme, daha önce mağdurun polis zoruyla Dicle Üniversitesi'ne götürülmesine karar verdiği 'Beden ve ruh sağlığı raporu'nun alınmamasından dolayı sanık hakkındaki bu suçlama ile ilgili dosyanın ayrılmasına karar verdi. Sanık B.Ç. hakkında 'Çocuğun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel istismarı' yönünden ayrılan dosyasının, mağdur F.S.'nin yeniden Dicle Üniversitesi'ne sevk edilerek 'Beden ve ruh sağlığı raporu' alınmasından sonra değerlendirilmesine karar verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı