HİNDİSTAN TECAVÜZCÜSÜ DÜNYAYI YİNE ŞOK ETTİ

HİNDİSTAN TECAVÜZCÜSÜ DÜNYAYI YİNE ŞOK ETTİ

Tecavüzün ardından öldürüp "Gece dışarı çıkmasaydı" diyene ceza vermeyen ama çekilen belgeselini yasaklayan Hint mahkemesine Dünyadan tepki yağıyor

GUARDIAN Gazetesinde yer alan habere göre, Hindistan'da infiale yol açan önce tecavüz edilip sonra vahşice öldürülen üniversite öğrencisi genç kız ile ilgili İngiliz yapımı belgeselin ülkede yayınlanması mahkeme kararı ile yasaklandı.

CEZASINI UYGULAMAYAN MAHKEME

İdama mahkum edilen ve Delhi Tecavüzcüsü olarak anılan Mukesh Singh'in savunmasında tecavüz edip öldürdüğü genç kızı akşam saat 21.00'de dışarı çıkması ve tecavüz etmek istediğinde de karşı koyması sebebiyle suçlamasının ardından İngiliz yapımı India's Daughter (Hindistan'ın Kızı) belgeselinin Dünya Kadınlar Günü'nden hemen önce 4 Mart'ta yayınlanacağı belirtilmişti. Ancak tecavüzcünün cezasını vermek için 2 yıldan fazla bekleyen mahkeme bir gün içerisinde belgeselinin ülke genelinde yayınlanmasını yasakladı.

BBC'DE FRAGMANI YAYINLANMAYA BAŞLANDI

İngiltere'nin ödüllü film yapımcısı Leslee Udwin imzasını taşıyan Hindistan'ın Kızı belgeseli 7 ülkede yayınlanması planlanıyordu. Hindistan'da yasaklanmasının ardından belgesel 6 ülkede izleyicilerle buluşacak. Belgeseli BBC'nin de yayınlayacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı