Tecavüz mağduru 16 yaşındaki E.A için miting

Tecavüz mağduru 16 yaşındaki E.A için miting

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, 16 yaşındaki E.A.'nın 8 asker tarafından cinsel taciz ve tecavüz uğraması nedeniyle Bingöl'de düzenlenen protesto mitinginde yaptığı konuşmada, "Bu ülkede düşüncelerini, fikirlerini dile getirenler, yargılanırken, te

BİNGÖL - BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, 16 yaşındaki E.A.'nın 8 asker tarafından cinsel taciz ve tecavüz uğraması nedeniyle Bingöl'de düzenlenen protesto mitinginde yaptığı konuşmada, "Bu ülkede düşüncelerini, fikirlerini dile getirenler, yargılanırken, tecavüzcüler, rantçılar ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor" dedi.

BDP bünyesinde faaliyet yürüten Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi yaklaşık 300 kadın, 16 yaşındaki E.A.'nın, aralarında uzman çavuşların da bulunduğu 8 kişi tarafından taciz ve tecavüze uğramasını protesto için Bingöl'de bir bir yürüyüş düzenledi. Aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu grup, Bingöl BDP İl Başkanlığı önünde bir araya gelerek, Adliye Sarayı önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Burada bekleyen kadınlar adına konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, cinsel taciz ve tecavüze "hayır" diyen bir gelenekten geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Ve tabi ki kadın bedeni üzerinden çirkin hesaplar yapılmasını ret ediyoruz. Tabi ki tecavüz kültürünü ret ediyoruz. Biz taciz ve tecavüzcülerle yüzleşmeye hazırız. Onların yargılanmasını isteyecek kadar cesaret sahibiyiz. Ama karşımızda bir güç görmek istiyoruz. Biz onların yargılanmasını isteyecek cesareti gösteriyor isek karşımızda da onları yargılayacak, bir cesareti gösterecek hükümet istiyoruz. Bu ülkede düşüncelerini fikirleri konuşulanlar yargılanıyor. Bu ülkede tecavüzcüler, rantçılar ellerini, kollarını sallayarak dolaşıyor. Eğer yargı adaleti sağlayamıyorsa, halk ona olan inancını da kaybeder. Eğer bu binadan E.A'nın maruz kalmış olduğu zulmün sanıkları ceza alarak çıkmayacaksa, bu halkın yargıya olan inancını nasıl teşhis edecek. Biz olayın ne kadar siyasallaştığını görüyoruz. Bugün burada yargılananın devletin tecavüzü, tacizi koruyan yüzü olduğunu bizler biliyoruz. Ama koruyamayacaklar bizler tek, tek maskelerini düşüreceğiz" dedi.