TECAVÜZ KURBANI MERT'İN DAVASINDA GELİŞME

TECAVÜZ KURBANI MERT'İN DAVASINDA GELİŞME

Kars'ta geçen Nisan ayında tecavüz edilerek öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın davasında aileyi sevindiren gelişme.

Kars'ta geçen Nisan ayında kaçırıldıktan sonra 23 yaşındaki Aykut B. tarafından tecavüz edilerek öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın amcası Buran Alibeyoğlu, cinsel suçlardaki cezaların arttırılacak olmasına sevindiklerini söyledi. Alibeyoğlu, "Bundan sonra bu tarz olayları yapmaya kalkışanlar bin kere daha düşünür. Cezalar böylelerini belki caydırır" dedi.

Kars'ta 6 Nisan günü babası Yolcu Aydın'ın iş yerine yemek götüren Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın'ın cesedi 7 Nisan günü kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Karadağ çöplüğünün yanındaki boş bir tabyanın içinde bulundu. Tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen Mert Aydın'ın katili Aykut B. mobese görüntülerinden yola çıkarak yakalandı ve 13 Nisan günü tutuklanarak güvenlik nedeniyle Erzurum H Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Şüphelinin ailesi ve yakınları da yine güvenlik nedeniyle başka kentlere göç etmek zorunda kaldı.

CEZALAR NE GETİRDİ?

'Yeni Yargı Paketi' olarak bilinen, Türk Ceza Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki tasarı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre, çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Cinsel istismarın sarkıntılık düzeyinde kalması halinde kişiye 4 yıl ile 8 yıl arasında ceza verilecek. Cinsel istismarın vücuda organ ya da bir cisim sokularak gerçekleştirilmesi durumunda verilecek ceza, 16 yıldan az olmayacak. Cinsel istismarın, çocuklara karşı cebir veya tehditle ya da silah kullanmak suretiyle gerçekleştirilmesi halinde cezalar yarı oranında fazlalaştıracak. Suç sonucu mağdurun bitkisel hayata girmesi veya ölümü halinde ise kişi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılacak.

'CAYDIRICI'

Yeni yargı paketinin yasalaşmasına ailecek sevindiklerini bildiren Mert Aydın'ın amcası Buran Alibeyoğlu, kararı takdirle karşıladıklarını vurguladı. Alibeyoğlu, "Biz mağdur olduk. Bizim gibi mağdur olan çok fazla aile var. Bundan sonra bu tarz olayları yapmaya kalkışanlar bin kere daha düşünür. Cezalar böylelerini belki caydırır. Yasalarda cezaların az olmasından dolayı öyle korkaklar cesaret alıyorlardı ki. Yeni yasa hakikaten caydırıcı. Mağdur edenler bundan sonra mağdur olacaklar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

 

TECAVÜZ KURBANI MERT'İN DAVASINDA GELİŞME

Kaynak:Haber Kaynağı