TECAVÜZ BAZEN DOĞRUDUR

TECAVÜZ BAZEN DOĞRUDUR

Siyasetçinin bu açıklamaları büyük tepkiye sebep oldu.

Özellikle son bir yıldır toplu tecavüz vakalarını önleyememesi nedeniyle gündemden düşmeyen Hindistan’da, iktidar partisinden bir milletvekili tecavüzün ‘bazen doğru olabileceğini’ öne sürünce şimşekleri üzerine çekti. Babulal Gaur, “Tecavüz, kadın ve erkeklerin kararını vereceği toplumsal bir suçtur. Bazen doğrudur, bazen yanlıştır” dedi.

‘Şikayet gelene kadar bir şey yapılamaz’

Diken.com.tr'de yer alan habere göre;

Başbakan Narendra Modi’nin Bharatiya Janata (BJP) Partisi’nin mensubu ve Madhya Pradesh eyaletinin içişleri bakanı olan Gaur, tecavüzün sadece polise ihbar edildiğinde suç sayılabileceğini iddia etti. Gaur, “Şikayet gelene kadar hiçbir şey yapılamaz” ifadesini kullandı. BJP’yse Gaur’un açıklamaları için ‘Kişisel görüşleri‘ yorumunu yapmakla yetindi.

‘İhbar ettik ama geri çevirdiler’

Hindistan’da son olarak Uttar Pradesh eyaletinde 12 ve 14 yaşlarında iki kuzen tecavüze uğramış ve asılmış; yerel yetkililer olay yerini ziyaret etmedikleri ve medyayı yaşananları abartmakla suçladıkları için tepki çekmişti.

Kurbanlardan birinin babasıysa, tecavüzü polise ihbar ettiklerini ancak geri çevrildiklerini anlatmıştı. Bu sırada eyaleti yöneten yerel Samajwadi Partisi’nin lideri Mulayam Singh Yadav “Erkek çocuklar hata yapar. Tecavüz için asılacaklar mı yani?” sözleriyle tepki çekmişti.

Hindistan’da polise her 21 dakikada bir tecavüz şikayeti geliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı