TC'Yİ KALDIRAN ÜNİVERSİTE SOSYAL MEDYAYI SALLADI

TC'Yİ KALDIRAN ÜNİVERSİTE SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Üniversite binası girişinden kaldıran son kurum oldu.

TC Gitti, Osmanlı tuğrası geldi


İSTANBUL Üniversitesi Beyazıt Kampüsü ana giriş kapısının restorasyon çalışmaları sona erdi. Devlet kurumlarında son yıllarda uygulamaya geçirilen "TC kaldırma" modasına İstanbul Üniversitesi'de katıldı. Başta Ziraat Bankası olmak üzere bir çok devlet kurumu ve Güneydoğu'da ki belediye binalarında kaldırılan TC ibaresi vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanmıştı. İstanbul Üniversitesi TC ibaresini Üniversite binası girişinden kaldıran son kurum oldu.

RESTORASYON YAPILIRKEN KALDIRILDI

Restorasyon kapsamında kapının üzerindeki T.C ibaresi altında bulunan Sultan Abdülaziz’in Osmanlı tuğrası ortaya çıkarıldı. T.C ibaresi ise üniversitenin adının başına alındı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Ana giriş kapısındaki restorasyon yaklaşık 10 ay süren çalışmaların ardından son buldu. Öğrenciler, üniversiteye ana kapıdan giriş çıkış yapmaya başladı. 

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ ALDI
İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve Ulusal Öğrenci Konseyi, T.C ibaresinin altında 1933 yılına kadar bulunan Sultan Abdülaziz tuğrasının yeniden gün yüzüne çıkarılması için sosyal medya aracılığıyla "Tarihimi Geri Ver" kampanyası başlatmıştı.

İŞTE ESKİ KAPI 

46667_54565_09042014175033_5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı