'TC' Antalya Büyükşehir Belediyesi

'TC' Antalya Büyükşehir Belediyesi

Antalya Büyük Şehir belediyesi Amblemine TC ekledi !

BAŞKAN AKAYDIN'DAN 'TC' DERSİ

İmralı süreci ile birlikte resmi kurumlar ve kimi bakaların logolarından TC'nin çıkarılmasına tepkiler dinmek bilmiyor. Yurdun dörtbir yanından vatandaşlar, sivil toplum örgütleri ve başta CHP olmak üzere muhalefet partilerin, TC isyanları sürüyor.'TC' nin kaldırılması konusunda hükümet kanadı "Yanlış anlaşılma var" desede işi sağlama almaya çalışan muhalefet her zeminde konuyu gündem de tutmaya çalışıyor.

En son ve anlamlı tepki ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr Mustafa Akaydı'dan geldi. Başkan Akaydın 4. görev yılını tanıtım yoplantısında yaptığı organizasyonda Antalyalı'lara hem gerçekleştirdiği projelerini anlattı, hemde TC ye verdikleri önemin altını çizmiş oldu. Organizasyon ve hazırlanan dekor Antalyalı lar tarafından coşku ile karşılandı.


Toplantının sunucusu sanatçı Altan Gördüm, büyükşehir belediyesini 'Türkiye Cumhuriyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi' şeklinde
anons ederken, Türkiye Cumhuriyeti ve kısaltması TC, ay yıldızla birlikte Başkan Akaydın'ın arkasında sinevizyona yansıtıldı.

BORCUNU ÖDEYEN BİR KAÇ BELEDİYEDEN BİRİ

Başkan Mustafa Akaydın, düzenlenen toplantıda çalışmalar hakkında bilgi verirken rakamlara da değindi. Göreve geldikleri 2009 yılından bu yana aşılagelmiş belediyecilik anlayışını değiştirerek, yerine insan odaklı bir anlayışı yerleştirmeye çalıştıklarını söyledi. 1 milyar 516 milyon TL borçla devraldıkları Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bugün 1 milyar 265 milyon TL borcu bulunduğunu kaydeden Başkan Akaydın, bu süreçte 600 milyon TL'lik de yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Başkan Akaydın, “Bunun içinde 300 proje var. 41 tanesi 1 milyon TL ve üzerinde" dedi.

ANTALYA ARTIK KANALİZASYON ŞEBEKESİNE SAHİP

Yıllarca sürekli konuşulan "Antalya da kanalizasyon şebekesi yok" konusu tarihe karışmış. Artık Antalya'nın % 90 ı kanalizasyona bağlanmış durumda. Başkan Akaydın altyapı konusunda diğer yatırımları konusunda da bilgi verdi.
Gerçekleştirdikleri yatırımlarla Antalya'nın bugün yüzde 90 oranında kanalizasyon sistemine bağlanmasından başka,4 yıl içinde 244 kilometre kanalizasyon, 804 kilometre içme suyu hattı ve 28 kilometre yağmur suyu drenajı inşa ettiklerini söyledi.
Dört yıl içinde yaptıkları tematik cadde düzenlemeleriyle aileleri huzurlu, esnafı mutlu bir kent yaratmayı amaçladıklarını, Çocuk ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Atatürk Çocuk Kültür Merkezi, Oyun Otobüsü gibi projelerle 'çocukların mutlu gülüşünü' hedeflediklerini anlatan Başkan Akaydın, “2012 yılında 33 bin çocuğumuza 135 bin litre sut, ana sınıfına giden 5 bin 500 çocuğumuza da kahvaltılık ve üt verdik" diye konuştu.

HALKÇI ANLAYIŞA GEÇTİK

Kadın dostu bir kent yaratmayı hedeflediklerini, bununla birlikte gençlere yönelik Akdeniz Sanayi Çıraklık Merkezi ve 300 kız öğrenci kapasiteli Gençlik Sosyal Tesisi projelerini hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Akaydın, üretim ve istihdamda halkçı anlayışa geçtiklerini kaydetti. Boğaçayı ve Gürsü atölyeleri sayesinde yüzde 70 tasarruf sağladıklarının belirten Başkan Akaydın, kentin önemli imar sorunlarında ise katılımcı çözüm anlayışını benimsediklerini dile getirdi.

HALKLA BİRLİKTE İMAR

Başkan Mustafa Akaydın, “İmar sorunlarında halka rağmen değil, halkla birlikte, katılımcı anlayışla çözüm arıyoruz. Kentsel dönüşüm değil, 'yıkarım bildiğimi okurum' değil, halkımıza zaman ayırarak 'Gelin sizin istediğinizi yapalım' diyoruz" diye konuştu. Bu çerçevede Kepezaltı- Santral ve Kırcami mahallelerinde çalışmalara devam ettiklerini belirten Akaydın, “Kırcami'de 3 yıldır hükümetle yazışıyoruz. Kasten yapmıyorlar. Ama hikaye işlerle de uğraşmadık. Konsept projeler geliştirdik" dedi.

ENGELLER HALA KALDIRILMADI

Mustafa Akaydın, AK Parti Antalya Milletvekillerinin 'İstesin yapalım' diyerek kendisini eleştirdiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Seçimlerden hemen sonra 14 milletvekiline öncelikli sorunları madde madde, kısaca aktardım. 'Engelleri kaldırın' dedim. Kırcami bunlardan birisi. Konyaaltı sahili bunlardan birisi. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e versinler beraber yaparız. Ama bana vermeleri lazım kanunen. İhale süreci bitti, şimdi ecrimisille idare ediyorlar. Ve artık sefilleyen bir Konyaaltı sahili var."

304 BİN KİŞİ İŞTE BU ANTALYA

Başkan Akaydın, konuşmasını “Özgür mutlu refah ve barış içinde yaşayan Atatürk'ün izinde bir Antalya için mücadelemizi sürdüreceğiz. 2023 yılı hedefimiz her dünyalının ömrü boyunca en az bir kez görmek isteyebileceği bir kent yaratmak" sözleriyle noktalarken, arkasındaki sinevizyona 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gecesi Konyaaltı varyantından başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren fener alayının fotoğrafı yansıdı. Bu fotoğrafın kendisini çok duygulandırdığını ifade eden Başkan Akaydın, “304 bin kişinin meydana geldiği söylendi, işte bu Antalya" dedi.


Toplantı sonunda tişörtlerinde adaletten demokrasiye çok sayıda siyasi kavramın yazıldığı gençler sahneye çıkarak Başkan Akaydın'a destek verdi.