TBMM'de 4 Vekil Açlık Grevine Gidiyor

TBMM'de 4 Vekil Açlık Grevine Gidiyor

Meclis'te açlık grevine başlayacak!

 MECLİSTE AÇLIK GREVİ YAPACAKLAR


Meclis'te açlık grevine başlayacak!
Halkların Demokratik Partisi (HDP), BDP milletvekillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesi üzerine TBMM'de açlık grevine başlama kararı alındığını açıkladı.

KÖTÜ HABERE TEPKİ

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, BDP'nin tutuklu yargılanan milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Kemal Aktaş'ın tahliye taleplerini reddetti. CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın Anayasa Mahkemesi kararına uygun bulunurak salıverilmesi üzerine BDP'de umutlasnmış, kendi tutuklu vekillerinin aynı gerekçe ile salıverileceğini düşünmüştü. Öte Yandan, Mustafa balbay gibi büyük ceza alan MHP Milletvekili Engin Alan, Mahkemeye BDP Milletvekillerinin salıverilmesine takas olmamak için "Tahliye Talep Etmiyorum" açıklamasında bulunmuştu.

4 VEKİL MECLİSTE AÇLIK GREVİNE BAŞLIYACAK
  
HDP'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Diyarbakır Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemelerinin Anayasa Mahkemesi kararını yok sayarak tutuklu BDP-Blok vekilleri İbrahim Ayhan, Gülser Yıldırım, Kemal Aktaş, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın tahliye taleplerini reddetmesi karşısında, Eşbaşkanlarımız Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, vekillerimiz Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel, 17 Aralık 2013 Salı gününden itibaren TBMM'de açlık grevine başlayacaklar."


Kaynak:Haber Kaynağı