TBMM KOMİSYONUNDA ŞOK SÖZLER

TBMM KOMİSYONUNDA ŞOK SÖZLER

'Terbiyesizlik yapma, otur yerine, hıyara bak, çıkartın bunu dışarı'


TBMM KİT Komisyonu'nda, Atatürk Orman Çiftliği ile Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 2011-2012 hesaplarının incelenmesi sırasında AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışma sırasında 'Terbiyesizlik yapma, otur yerine, hıyara bak, çıkartın bunu dışarı' gibi sözler duyuldu. 

 

KİT Komisyonu, Komisyon Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay yönetiminde başladı. Sunumun ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, ATATÜRK Orman Çiftliğinin kendi kültürüne, kendi milli değerlerine ve kendi tarihine ne kadar hoyratça saldırıldığının, hukuk ihlallerinin, kişi temel hak ve sınırlarının, Anayasa, Medeni ve Miras hukuku ihlallerinin gerçekleştiği bir konu olduğuna dikkat çekti. 55 bin dönümden 33 dönüme düşen bir Atatürk Orman Çiftliğinin tartışıldığını dile getiren Gök, bu yapılırken kanun kılıfına da uydurulduğunu söyledi. 

RANT ADINA PEŞKEŞ ÇEKİLEN ARAZİ

Bugün konuşulanın Türkiye'nin bir utancı olduğunu belirten Gök, "Tarihimize bir ihanettir. Atatürk'ün mirasına ihanettir, saygısızlıktır. Bir milletin tarihine, kültürüne, topraklarına ve kurucu iradesine büyük bir saygısızlıktır. Türkiye'deki rantın adıdır. Rant adına peşkeş çekilen bir araziyi konuşuyoruz" dedi. 

HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

CHP Grup Başkanvekili Gök'ün konuşmasına AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören tepki gösterdi. Bunun üzerine komisyon bir anda gerildi ve AK Parti ile CHP'li milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Tartışmayı araya giren Komisyon Başkanı Hasan Fehmi Kinay, sonlandırdı. 

Kaynak:Haber Kaynağı