TBB SOMA MAĞDURLARINA HUKUKİ YARDIM YAPACAK

TBB SOMA MAĞDURLARINA HUKUKİ YARDIM YAPACAK

TBB Soma'da yaşanan maden faciasında mağdur olanlara hukuki yardım yapacağına ilişkin duyuru yaptı.

TBB Soma'da yaşanan maden faciasında mağdur olanlara hukuki yardım yapacağına ilişkin duyuru yaptı. İşte o duyuru;

SOMA’DAKİ MADEN FACİASINA İLİŞKİN MAĞDUR AİLELERİNE HUKUKİ YARDIM HAKKINDA
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ DUYURUSU

1. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, Soma’daki maden faciasına ilişkin olarak; Manisa Baromuzun mağdur ailelere sağlayacağı adli yardım hizmetine (avukatlık ücreti ödeyemeyecek durumda olan mağdurların hukuki yardımdan yoksun kalmamaları, savunmasız bırakılmamaları için Avukatlık Kanunu’nun 176 ila 179. maddeleri uyarınca, Sosyal Devlet İlkesine göre sağlanan ücreti baro tarafından karşılanan avukatlık hizmeti)gereken her türlü desteği verme kararı almıştır.

2. Bu çerçevede Türkiye Barolar Birliği’nce oluşturulmuş olan heyet, 17.05.2014 tarihinde Soma’da, Manisa Barosu Yönetim Kurulu’yla birlikte çalışmalara başlayacaktır.

3. Bu çalışmalar kapsamında Manisa Barosu Adli Yardım Merkezi gönüllü avukatları ile bir araya gelinecek, konu hakkında hukuki ve teknik görüş alışverişinde bulunulacak, tazminat davalarının koordineli bir şekilde yürütülmesi sağlanacak, yürümekte olan ceza soruşturması yakından takip edilecek, ayrıca varsa kayıpların (cenazesi bulunamamış olan işçi kardeşlerimizin) listesi oluşturulacaktır.

4. Öte yandan bir daha böyle faciaların yaşanmaması için olayın sebepleri araştırılacak, etkili çözüm önerileri geliştirilmek üzere konunun uzmanlarıyla çalışmalara başlanacaktır.

5. Gelişmeler hakkında kamuoyu, Türkiye Barolar Birliği ve Manisa Barosu tarafından düzenli olarak bilgilendirilecektir.

Faciada kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Milletimize baş sağlığı dileriz.

Saygılarımızla.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ

Kaynak:Haber Kaynağı