"Tayyip'in şiddetini unutmadık"

"Tayyip'in şiddetini unutmadık"

Tayyip Erdoğan’ın 19 Temmuz 2011′de  Kıbrıs ziyareti sırasında yaşanan polis şiddeti, olayların ikinci yılında eski KTHY önünde protesto edildi
 
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 19 Temmuz 2011′de Kıbrıs’a yaptığı ziyaret sırasında, Erdoğan’ı protesto edenlere polis saldırmış, ciddi çatışmalar yaşanmıştı. Erdoğan’ın halk düşmanlığının Kıbrıs’ta da yaşandığı olayların ikinci yıldönümünde Kıbrıslılar eski KTHY önünde bir araya geldi ve saldırıları unutmayacaklarını söyledi. Baraka Kültür Merkezi’nin çağrısıyla gerçekleştirilen eyleme Devrimci Komünist Birlik (DKB), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Toplumcu Demokrasi Partisi Gençlik Örgütü ortak olurken, KTÖS ve KTOEÖS de eyleme destek verdi.
 
Eski KTHY binası önünde “İmamın Ordusu yıldıramaz bizleri”, “Bu memleket bizim, biz yönetelim”, “Ankara elini yakamızdan çek” sloganları atılan basın açıklamasında açıklamayı Baraka aktivisti Celal Özkızan okudu. Özkızan, 19 Temmuz 2011′de Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs ziyaretinde adanın kuzeyinde olağanüstü hal ilan edildiğini, KTAMS, KTÖS ve KTOEÖS binalarına polis tarafından saldırıldığını, KTAMS binasında asılı olan “Bir veriyorsun, beş alıyorsun, utanmadan besleme diyorsun” pankartına el konulduğunu, iki sendikacının gözaltına aldığını ve Hamitköy’deki protestoda da polis saldırıları yaşandığını hatırlattı.

Aynı günün akşamında eski KTHY önündeki eylemde de polis saldırısının sürdüğü belirtilen basın açıklamasında bazı parti temsilcilerinin ise Erdoğan ile görüşmesinin kara bir leke olduğu ifade edildi. Özkızan açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

"Rejim partileri, 19 Temmuz 2011′den beri geçen zaman zarfında verilen “dokunan yanar” mesajını almış görünüyorlar ve Ankara’yı korkutmadan siyaset yapmayı sürdürüyorlar. Bizler ise, “dokunan yanar” tehdidine karşılık “hodri meydan” demeye devam ediyoruz, ve yüreğimizde “ben yanmasam / sen yanmasan / biz yanmasak / nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa” dizelerinin ateşini beslemeye devam ediyoruz; ta ki Kıbrıslı Türkler bağımsız, eşit, özgür ve birleşik bir Kıbrıs’ta özgürce yaşayabilene kadar."

KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu ve KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel de yaptıkları konuşmalarda AKP’nin Türkiye’de ve Kıbrıs’taki polis şiddetini kınadı.