Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilelebet ve ebedi başkanıdır.

Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilelebet ve ebedi başkanıdır.

Soylu, "Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilelebet ve ebedi başkanıdır" dedi.

SOYLU: TAYYİP ERDOĞAN TÜRKİYE'NİN EBEDİ BAŞKANIDIR
 
Cahit ÖZÇELİK/MALATYA, (DHA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, dün bu milletin Menderes'ini Özal'ını alanlara, milletin Erdoğan'ı vermeyeceğini ve sahip çıkacağını söyledi. Türkiye'nin net bir şekilde Başkanlık sistemine ihtiyacı olduğunu da savunan Soylu, "Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilelebet ve ebedi başkanıdır" dedi.
 
Partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Malatya'ya gelen Süleyman Soylu, Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda partililere hitap etti. Konuşmasında gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulunan Soylu, son dönemlerde sıkça dillendirilen başkanlık sistemine değindi. Mevcut parlamenter sistemin her yerde Türkiye'nin ayağına bağ olduğunu öne süren Soylu, şöyle konuyştu:
 
"Türkiye'de Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemini kendisi için istememektedir. Türkiye'nin geleceği için istemektedir. Zaten önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı sürecinde sayın başbakanımız Cumhurbaşkanlığına aday olduktan sonra 5+5 ya da 4+4, 10 yıl Türkiye'nin başındadır. Onun karizması, onun yaptığı hizmetler onun Türkiye ve milletle birlikte bütünleşmesinde Başkanlık sistemine zaten ihtiyaç yoktur ki. Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilelebet ve ebedi başkanıdır."
 
'ALLAH'A YEMİN EDERİM Kİ'
 
Özgürlükçü, demokratik, bu milletin temel referanslarıyla örtüşen bir Anayasa yapmanın en önemli görevlerinden olduğunu kaydeden Soylu, "Türkiye'yi, bilin ki darbecilerin, darbeci generallerin ortaya koymuş olduğu Anayasadan kurtarabilecek ve Türkiye'yi yepyeni bir anlayışa kavuşturabilecek yegane parti Ak Partidir. Allah'a yemin ederim ki, Türkiye'deki bütün meselelerin çözülmesinde en yetkili lider ise Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu millet kararlıdır. Dün bu milletin Menderes'ini aldınız, dün bu milletin Özal'ını aldınız, Vallahi de, billahi de, tallahi de, bu millet size Erdoğan'ı vermeyecek, sahip çıkacaktır."
 
1071 DP'Lİ AK PARTİ'YE GEÇTİ
 
Soylu'nun konuşmasının ardından Malatya Demokrat Parti'den 1071 kişinin AK Parti'ye katılım töreni gerçekleşti. Süleyman Soylu, AK Parti'ye geçen eski partisindeki il yönetimine rozetlerini taktı. AK Parti İl Danışma Meclisi'ne AK Parti Malatya Milletvekilleri ile Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.